Selv om det kanskje ikke er noen umiddelbar fare ved å bruke Java i nettleseren akkurat nå, viser historien at dette kan endre seg svært raskt og at Oracles innsats til nå har vært alt annet enn rosverdig.

– Vi er nødt til å fikse Java

Oracle lover bot og bedring.

Java-plattformen og selskapet som som står bak, Oracle, har vært i hardt vær det siste året på grunn av en tilsynelatende uendelig strøm av sikkerhetsproblemer forbundet med bruken av programvaren i nettlesere. Bruk av Java-plattformen som på serversiden eller til å kjøre Java-baserte programmer lokalt på en pc, er i langt mindre grad berørt av sikkerhetsproblemene.

Oracle har ikke først og fremst blitt kritisert for eksistensen av sårbarhetene, men i langt større grad for hvordan selskapet har håndtert dem i etterkant og kommunikasjonen rundt dette.

Nå lover Milton Smith, som er den i Oracle som har hovedansvaret for Java-sikkerheten, at selskapet skal rette opp i problemene.

– Planen for Java-sikkerhet er virkelig enkelt. Det er å få fikset Java, og deretter å kommunisere innsatsen vår bredt. Det ene lar seg ikke gjøre uten det andre. Uansett hvor mye man prater eller glatter over, kommer det ikke til å gjøre noen fornøyd. Vi er nødt til å fikse Java, sa Smith i en nylig telefonkonferanse med ledere av Java User Group. Dette skriver InfoWorld.

Når det gjelder kommunikasjonen, består en sentral del av planen i å sikre at Oracle når ut til alle de ulike publikummene, inkludert forbrukere, utviklere og teknikere.

Et opptak av konferansen finnes her.

    Les også:

Til toppen