- Vi er spydspissen som åpner IT-bransjen

Friprog-selskapet Freecode vant gründerpris, og Geir Isene fikk 100.000 kroner fra Oslo kommune.

Freecode-sjef Geir Isene mottok en sjekk på 100.000 kroner fra Oslo kommune. Prisen ble overrukket av Trygve Hegnar.
Freecode-sjef Geir Isene mottok en sjekk på 100.000 kroner fra Oslo kommune. Prisen ble overrukket av Trygve Hegnar.

Friprog-selskapet Freecode vant gründerpris, og Geir Isene fikk 100.000 kroner fra Oslo kommune.

IT-selskapet Freecode ble i går tildelt Oslo kommunes etablererpris for 2008 under Oslo Innovation Week i byens rådhus.

Det heter seg at denne prisen skal gå til en person eller personer som har etablert ny og lønnsom virksomhet i Oslo. Bedriften skal bidra til å fornye eller berike byen, og gi inspirasjon til andre som ønsker å starte egen virksomhet.

– Jeg tror kombinasjonen av beinhard ideologi, et flerkulturelt miljø og mye frihet innad i selskapet har skaffet oss prisen, sier selskapets leder Geir Isene i en pressemelding.

Han oppfatter prisen som en anerkjennelse for mer systemåpenhet enn tidligere, en endring han mener IT-verden går i møte.

- Vi er Norges spydspiss for å åpne IT-bransjen. Dette fordi vi står bak fri programvare til norsk næringsliv. Kundene får kort sagt mer kontroll gjennom eierskap og valgfrihet, sier Isene.

Friprog-entusiasten mener bedriften har lykkes fordi deres ansatte har fått lov til å prøve nye ting, og at det er lov å feile. Han opplyser at de ansatte kommer med «syke» ideer, som de applauderes for. Samtidig opplever Freecode-sjefen at selskapets flerkulturelle miljø styrker virksomheten.

- Vi har folk fra hele verden som jobber hos oss. Det er klart at dette er inspirerende og at man kan lære mye av hverandre i en slik situasjon.

Med prisen følger en pengegave på 100.000 kroner, som sikkert kommer godt med for selskapet, som tidligere i år fikk sine lokaler totalskadd da de ble rammet av en voldsom brann.

Etablererprisen er en prestisjetung pris som er blitt delt ut av kommunen i mange år, og byrådet oppfordrer alle nyetablerte bedrifter som er kvalifisert til å søke.

- Denne gangen var det et innovativt IT-selskap som vant og jeg gratulerer dem på vegne av hele Oslo kommune, sier næringsbyråd Anette Wiig Bryn, som mener prisen er viktig for å få i gang innovasjon og gründervirksomhet.

- Det er jo utrolig stort og en fantastisk anerkjennelse å vinne en slik pris, sier en stolt Isene.

    Les også:

Til toppen