– Vi gjorde helt klart en feil

Bill Gates kommenterer Microsofts mobilsatsing.

– Vi gjorde helt klart en feil
Bill Gates kommer i intervjuet med mild kritikk av Microsofts mobilsatsing. Her avbildet i Berlin, Tyskland, den 29. januar 2013. Bilde: Sean Gallup/Getty Images/All Over Press

Medgründer og styreformann i Microsoft, Bill Gates, ble nylig intervjuet av CBS News. I intervjuet blir Gates spurt om hvor fornøyd han er med tilstanden i Microsoft, ikke minst når det gjelder selskapets satsing på mobiltelefon.

Gates innrømmer at selskapet kom litt sent i gang, men hevder at selskapet ikke sov i timen.

– Vi gikk ikke glipp av mobiltelefoner, men måten vi gjorde det på, gjorde det ikke mulig for oss å oppnå ledelsen. Så det var helt klart en feil, sier Gates.

Nøyaktig hvilken del av Microsoft mobilhistorien han faktisk snakker om, er uklart. Selskapet hadde brukbar suksess med Windows Mobile i datidens marked, men på grunn av manglende fornying forsvant markedsandelen.

Det første forsøket på fornyelse feilet katastrofalt. Microsoft brukte to år på å utvikle smartmobilfamilien Kin, som fjernet fra markedet etter bare 48 dager på grunn av elendig salg.

Det neste forsøket var Windows Phone 7.x, som aldri greide å oppnå noen stor etterspørsel. Dette ledet til Windows Phone 8, som var en så stor ombygging at det ikke engang kan kjøres på de nyeste Windows Phone 7.x-telefonene.

Lanseringen av de første Windows Phone 8-telefonene har bidratt til at betydelig økt salg av Windows-baserte smartmobiler. Om veksten vil fortsette, vil vise seg i de kommende månedene.

    Les også: