KARRIERE

- Vi har nok nådd konjukturtoppen

Ergo-sjef Terje Mjøs forteller at de har tråkket på bremsene, og er mer forsiktige med nyansettelser.

Ergo-sjef Terje Mjøs forteller at ErgoGroup har bremset nyansettelser, selv om de aldri har hatt så god organisk vekst som nå.
Ergo-sjef Terje Mjøs forteller at ErgoGroup har bremset nyansettelser, selv om de aldri har hatt så god organisk vekst som nå.
24. sep. 2008 - 11:36

Terje Mjøs, sjefen for ErgoGroup åpnet i dag det årlige IT-tinget i Tønsberg, med over 600 deltagere fra først og fremst ledende stillinger i IT-bransjen. digi.no er tilstede og vil rapportere fortløpende fra konferansen.,

Dette er 25. gang at ErgoGroup arrangerer seminaret, og Mjøs sendte blikket tilbake i tiden, og trakk frem at det var et tidspunkt da Kåre Willoch var statsminister, og Michael Jackson herjet hitlistene med sitt Thriller-album

- Personlig var jeg opptatt med Commodore 64 den gangen, sier Mjøs.

Mye har forandret seg siden den gangen. Tidligere var det en konferanse for offentlig sektor, men i dag kommer cirka 60 prosent av deltagerne fra private selskaper.

- IT-Tinget har gjennom disse 25 årene utviklet seg til å bli en betydlig møteplass, sier Mjøs.

Det har vært mye uro i markedene det siste halvåret, og spesielt de siste ukene. Selv om det ikke har gitt utslag for ErgoGroups regnskaper ennå, så har uroen ikke gått hus forbi og Mjøs tror de fleste nå er klar over at vekstperioden nå er slutt for denne gang.

- Man kan trygt si at det er litt uoversiktlig i Norge og resten av verden, men de fleste har nok konkludert med at etter fem års vekst så har vi nok nådd konjukturtoppen, sier Mjøs.

- I mange bransjer stopper veksten opp, og i enkelte går en nedgang i møte, sier Mjøs.

Enkelte har spådd at Norge trolig vil slippe lettere unna på grunn av en sterk oljesmurt indsutri og en stor offentlig sektor, men det synes som at uroen vil påvirke Norge i en eller annen grad.

Han tror at bedriftene nå vil gjøre et markant skifte i hva slags investeringer de gjør. Istedenfor å investere for å understøtte vekst, vil pengene kanaliseres over til å understøtte kostnadseffektivisering.

- Uansett hvordan dette kommer til å treffe oss, er jeg ganske trygg på at norske bedrifter vil kanalisere midlene fra å understøtte veksten til programmer som understøtter kostnadene, sier Mjøs.

På tross av denne uroen, så forteller Mjøs at det for tiden går veldig bra med ErgoGroup.

- Gledelig for meg å konstatere at vi har aldri hatt en så høy organisk vekst som vi har hatt nå, sier Mjøs.

Mjøs forteller også at de er litt føre var, og at de derfor har roet litt ned på antall nyansettelser.

- Vi i ErgoGroup har allerede blitt litt mer forsiktige med ansettelser, men det betyr ikke at vi har stoppet opp, sier Mjøs.

Han trakk også frem den pågående konsolideringen i markedet, men bemerket at ErgoGroup ikke har vært på langt nær så aktiv i år, som de var i 2006 og 2007.

- I så måte har 2008 vært et hvileskjær, sier Mjøs.

- Det har ikke manglet på muligheter, men prisforventningene har vært noe høyere enn det vi synes har vært fornuftig, sier Mjøs.

Han forteller at det er mange mindre IT-selskaper som gjerne vil bli kjøpt, men at de krever for høye priser til at det er interessant for ErgoGroup.

- Disse prisene er på vei ned, sier Mjøs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.