Vi lar oss ikke lokke av nye mobiltelefoner

Europeiske mobilbrukere har fått nok. Mobilsalget vil holde seg flatt ut 2002, tross lansering av fargeskjermer, MMS og andre fancy greier.

Nesten tre av fire telefoner som blir solgt i år, vil være erstatningstelefoner, mener Strategy Analytics. De mener det vil bli solgt 110 millioner mobiltelefoner, og av dem vil 73,4 prosent være rene erstatninger for gamle mobiltelefoner.

En av grunnene til at salget ikke vil ta av, skal være forsinkelser i utrullingen av MMS, både i forhold til telefoner og til tjenester som kan brukes, skriver NUA Internet Surveys.

Analyseselskapet mener også at usikkerhet rundt prising og prisstrukturer er faktorer som drar ned veksten i salget av MMS-telefoner. Telenor har fått tilbakemeldinger av flere slag, for å si det mildt, etter at de gikk ut og anslo at ti kroner per MMS ville være passe.

Strategy Analytics mener både MMS-tjenester og -telefoner vil bli tilgjengelig i tilstrekkelige mengder i 2003, og vi da kan se frem til vekst i markedet igjen. Selskapet regner med at bytte-raten vil nærme seg 40 prosent innen 2007. De anslår også at salget av GPRS/EDGE-telefoner vil utgjøre 26 prosent av totalen i 2002

Dessuten vil enda flere mobilbrukere ha tilgang på to forskjellige håndsett i 2007 enn idag.