BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Vi vil også lage nettleser til iPhone

Apples ja til Opera åpner for Flash, Javascript og Ajax, tror Skyfire.

14. apr. 2010 - 08:51

Apples godkjenning av Opera åpner dørene for flere nettlesere til iPhone.

Det håper i hvert fall en Skyfire, en av få selskaper som tilbyr et lignende produkt som det norske nettleserselskapet.

Men de støtter også Flash, Java og Ajax på mobilen...

Etter å ha gratulert både Apple og Opera for beslutningen, kunngjorde Skyfire i går at også de vil satse på «i-plattformen», altså iPhone, iPod touch og iPad.

- Konkurransen blant mobile nettlesere tok et langt skritt i riktig retning når Apple godkjente Opera Mini til iPhone, skriver Skyfire-sjef Jeff Glueck i et blogginnlegg.

Kampen om å bli mobilverdenes foretrukne nettleser er bare så vidt kommet i gang. Opera Mini har foreløpig et klart markedsmessig overtak med sine 50 millioner brukere. I fjor meldte også Skyfire seg på banen.

Skyfire har mye til felles med Opera Mini. Felles for begge produktene er at det meste foregår på selskapets servere. Der prosesseres nettsider og innhold, før dataene sendes sterkt komprimert til brukerens mobilklient.

Opera-rivalen har imidlertid kommet opp med en løsning som de mener er bedre på håndtering av tunge elementer, som dynamisk innhold og multimedia.

- Vi er den eneste mobile nettleseren som støtter alle de viktigste web 2.0-standardene, inkludert Ajax, Javascript og Flash 10, hevder de på egne nettsider.

Enn så lenge støttes Symbian S60 og Windows Mobile-baserte mobiltelefoner. Skyfire Labs har tidligere meldt at de jobber med en versjon til Blackberry, og har uttrykt stor interesse for å støtte også Android-plattformen.

Ifølge Jeff Glueck har de fulgt prosessen med Operas inntog på iPhone-plattformen med argusøyne.

- Dette vil fremskynde vår strategi for i-produktene til Apple, skriver Skyfire-sjefen, som varsler at de snart vil komme med en kunngjøring med flere detaljer om planene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.