ViaSat får ikke oppleve digitalt CNN

De to konkurrentene på satellitt-TV, ViaSat og Canal Digital har fått nytt å krangle om. Det viser seg nemlig at ViaSat ikke kan tilby sine kunder Discovery Channel eller CNN. Disse er det bare Canal Digital som har rett til å sende digitalt. Når ViaSat stopper sine analoge sendinger, blir da kundene stående uten disse populære kanalene.

ViaSat har som mål å stoppe sine analoge sendinger og få alle kundene over på en digital plattform. Men da går selskapet glipp av Discovery Channel og CNN. Det er nemlig erkerivalen Canal Digital som har rettighetene på disse kanalene via digital-nettet. Det skriver den svenske nettavisen Dagens IT.

- Det stemmer. Vi får ikke sende disse kanalene, sier Jesper Grönholt til Dagens IT. Han leder Pay-TV delen av Visat.

Dette er et skjær i sjøen for ViaSat. Selskapet skal sende ut 350 000 gratis-bokser for digital TV til sine kunder i Norden. Dette gjør selskapet for å få flest mulig fra analog til digital.

Les om den harde kampen mellom de to selskapene:
Fortsatt låst i kamp om interaktiv TV
ViaSat vil ha samtaler med storkanalene
Totalt fastlåst i krig om digital-TV


De to selskapene krangler for tiden om standarder og rettigheter, blant annet vil ViaSat sende TV 2, noe Canal Digital nekter. Canal Digital har en eksklusiv avtale med TV 2 om å sende kanalen. ViaSat har i dag rettigheter til å sende CNN og Discovery Channel til sine abonnenter. Men ikke digitalt, denne rettigheten er det bare Canal Digital som innehar. Canal Digital har ytterligere et titalls kanaler som ikke Viasats kunder vil få tilgang på, med mindre de kjøper et Canal Digital kort. Disse ti kanalene skal ifølge Dagens IT være småkanaler.


- Selvsagt hadde det vært fint om vi kunne hatt disse kanalene med i våre programpakker. Men jeg tror ikke dette blir et problem. Når vi er klar med vår konvertering fra analog til digital har vi nesten dobbelt så mange kunder som Canal Digital. Det kommer selvfølgelig av at de store kanalene vil finnes på de største plattformen, sier Grönholt til Dagens IT.

Denne selvsikkerheten er ikke Canal Digital like sikker på holder. De sier nemlig til Dagens IT at avtalene selskapet har med kanalene er gyldige i mellom tre og ti år, forutsatt at selskapet greier å vokse i markedet.

Les mer om:
;