BEDRIFTSTEKNOLOGI

Videochat rett i Firefox

Ny tjeneste krever ikke egen programvare.

Firefox Beta 34 introduserer videochat i nettleseren.
Firefox Beta 34 introduserer videochat i nettleseren. Bilde: Skjermbilde
20. okt. 2014 - 13:38

En ny betaversjon av Firefox legger til en ganske spennende ny funksjon rett inn i nettleseren, nemlig støtte for videosamtaler.

Tjenesten heter Firefox Hello, og åpner for enkle videosamtaler som foregår uten nedlastning av separate programmer, tillegg eller annet oppsett. Man skal heller ikke trenge å lage en egen konto. Alt som kreves er en nettleser som støtter den åpne kommunikasjonsstandarden WebRTC. Det vil si at Firefox Hello fungerer med Firefox, Chrome og Opera, men ikke med Internet Explorer eller Safari.

Samtalen igangsettes ved å dele en link med personen man vil kommunisere med, vedkommende klikker deretter på lenken og tilkoblingen opprettes.

Mozilla anbefaler likevel at man oppretter en Firefox-konto, slik at man kan kommunisere med sine kontakter enda enklere, uten å måtte dele lenker.

Det er også bedre oversikt og mer funksjonalitet i kontakt-appen, det blir lettere å importere kontakter fra for eksempel Google-kontoen.

Firefox Hello bygger altså på WebRTC-standarden, og ble utviklet sammen med den spanske teleoperatøren Telefonica og deres underselskap TokBox.

Interessant nok har også norske Telenor utviklet en lignende løsning: appear.in, som også baserer seg på WebRTC og fungerer på tilsvarende måte.

Firefox Hello skal rulles ut til betabrukerne av Firefox over de kommende ukene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.