Viktig sikkerhetsfiks introduserte ny feil i MacOS

Viktig sikkerhetsfiks introduserte ny feil i MacOS
Apple har måttet gjøre mye brannslukning på MacOS High Sierra denne uken. Foto: Apple

Apple fikk denne uken ros for raskt å komme med en oppdatering som fjerner den nå mye omtalte root-passord-sårbarheten som selskapet først ble kjent med den 28. november, altså tirsdag denne uken. 

Men den raske utgivelsen har tydelig skjedd på bekostning av kvalitetskontrollen. For sikkerhetsfiksen introduserte en ny feil, knyttet til fildeling. Dette ble blant annet bemerket av en digi.no-leser i en kommentar til gårsdagens artikkel om sikkerhetsoppdateringen.

Den nye feilen, som etter alt å dømme bare berører en andel av MacOS High Sierra-brukerne, fører til autentiserings- eller tilkoblingsproblemer ved forsøk på å få tilgang til delte filområder på de berørte Mac-maskinene.

Løs problemet selv

Heldigvis er dette problemet enkelt å løse. Alt som behøves er å skrive inn en kommando i terminalvinduet. Apple har utgitt en veiledning for dette på denne siden.

Selv om det er ønskelig at sikkerhetsoppdateringer ikke introduserer nye feil, så kan det nok forsvares i dette tilfellet. Det hastet å få lukket dette sikkerhetshullet, som har blitt omtalt som «det alvorligste i nyere tid».

Apple skal allerede ha kommet med en oppdatering som fjerner den nye feilen.

Til slutt en liten morsomhet på Apples bekostning.


Leste du denne:
Det er ikke Windows, Linux eller MacOS som har den egentlige kontrollen over pc-en din