BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil forene Bada med Tizen

Samsung skal ta med seg apps og utviklere over i Intel-støttet mobilplattform.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. jan. 2012 - 07:53

Samsung satser på flere hester i mobilmarkedet og leverer i dag smartmobiler med både Android, Windows Phone og selskapets eget Bada-system. Fredag ble det kjent at Samsung er i gang med å slå sammen Bada med den relativt ukjente Tizen-plattformen.

Samsung har siden 2010 bruk Linux-baserte Bada i selskapets mindre kraftige smartmobiler. Tizen er et Linux-basert system som ennå ikke er tatt i bruk noen enheter. Det ble dukket opp på arenaen i september i fjor da Intel kunngjorde at selskapet ville dumpe Meego til fordel for Tizen, som bygger på nettopp Meego og den eldre LiMo-plattformen.

Nyheten om sammenslåingen av Bada og Tizen, noe som blant annet innebærer at Tizen skal kunne kjøre dagens Bada-applikasjoner, ble fortalt av Tae-Jin Kang, sjef for Samsungs gruppe for innholdsplanlegging, i et intervju med Forbes.

Ifølge Kang skal arbeidet allerede ha startet, men det er uvisst hvor lang tid det vil ta. Men Samsung planlegger å lansere ett eller to Tizen-baserte produkter i år.

Kang sier at det kan tenkes at selskapet i framtiden vil bruke Bada i andre produkter enn mobiltelefoner, i tillegg til smartmobiler med bare én prosessorkjerne. Han mener at Tizen er bedre egnet for enheter med kraftigere produkter.

– Tizen kommer ikke til å bli Samsungs hovedoperativsystem i nær framtid, sier Kang.

Samsung skal ikke ha oppgitt separate salgstall for selskapets Bada-produkter, men i Gartners rapport for tredjekvartal i fjor ble det estimert at Bada hadde en markedsandel på 2,2 prosent.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.