Vil gi bedrifter IP-telefoni med lydkvalitet

Vil gi bedrifter IP-telefoni med lydkvalitet

Adapto IP sier de er først ute med å garantere lydkvalitet i IP-telefoni for mindre bedrifter.

IP-telefoni i Norge er fortsatt et utpreget forbrukerfenomen. I dag antas det at det er rundt 70 tilbydere på markedet, og om lag 400.000 husstander har IP-telefoni.

Men bedriftsmarkedet har ennå ikke åpnet seg på alvor. Store bedrifter har avanserte hussentraler og telefoniløsninger, men hovedparten av de små og mellomstore bedrifter sitter fortsatt med gamle fasttelefoner.

Tall innhentet hos Post- og teletilsynet viser at det i tredje kvartal 2006 var 323.000 husstander med bredbåndstelefoni, men bare 1.700 av landets 750.000 bedrifter med mellom 1 og 100 ansatte.

– Vi mener at det er usikkerheten rundt talekvaliteten som har gjort at mange bedrifter har sittet på gjerdet så lenge. Ved å tilby garantert talekvalitet på våre tjenester, mener vi å bøte på dette problemet, sier daglig leder Borger Kruge i Adapto IP til digi.no.

Ettersom tale ved IP-telefoni overføres gjennom datalinjen, er det nettopp lyden mange har fryktet ikke skal virke tilfredsstillende.

Det tre år gamle selskapet Adapto IP mener de har en løsning som vil få et sterkt fotfeste blant bedriftene. I samarbeid med blant annet Cisco kan de levere en komplett kommunikasjonsløsning der selskapet står ansvarlig for å integrere telefoner, rutere, svitsjer og adaptere, telefontjeneste og bredbånd med garantert båndbredde (ADSL, SHDSL og fiber). Adapto IP jobber også med integrasjon av relaterte tele- og nettverksløsninger, slik som mobiltjenester og lagringsløsninger.

– Ved å sette sammen tjenestene på denne måten kan vi garantere at kunden får en løsning som fungerer og som også gir en god kvalitet på lyd, framholder Kruge.

Adapto IP hevder å være den første tilbyder av IP-kommunikasjon som garanterer lydkvalitet.

Salgsansvarlig Håvard Husemoen ser for seg hyppige salgsmøter i årene som kommer. I dag har selskapet et 30-talls kunder, men de utelukker ikke at de allerede innen året kan ha nådd 200 bedrifter med løsningen.

Med en telefoniløsning som garantert vil virke og med kostnader til godt under halvparten, er det et konsept som har all grunn til å lykkes, mener Husemoen.

For det er et faktum at 96 prosent av bedriftene i Norge faktisk består av små og mellomstore bedrifter fra 10 til 100 ansatte, og det er et stort upløyd marked for denne gruppen.

Adapto IP medgir at Cisco er en klar suksessfaktor for å kunne lykkes. Selskapet var den første leverandør av Linksys One, Ciscos nye produktlinje for små og mellomstore bedrifter. Det er gjennom dette samarbeidet Adapto IP kan levere garanti for at lydkvaliteten holder mål for profesjonelt bruk.

– Vi vil levere systemer til selskaper som forventer at lydkvaliteten er den samme som de er vant til fra ISDN, sier Husemoen.

Til toppen