Vil gi deg levende SMS-meldinger

I samarbeid med Lycos Europe skal Nokia utvikle en nettbasert tjeneste der en skal kunne sende og motta multimedia-SMS meldinger.

I samarbeid med Lycos Europe skal Nokia utvikle en nettbasert tjeneste der en skal kunne sende og motta multimedia-SMS meldinger.

MMS (Multimedia Messaging Services) er SMS-meldinger med levende bilder og eller lyd og blir det mobilselskapene vurderer å satse på som en av SMS-meldingenes arvtaker når mobilnettene øker kapasiteten for eksempel til GPRS og UMTS.

Foreløpig er det få mobiltelefoner som håndterer MMS, som Nokia planlegger å lansere neste år. Samarbeidet med Lycos Europe skal utvilke en nettplattform for sending og mottak av meldinger.

Lycos Europe har nylig selv lansert en mobil-kanal og meningen er at MMS-tjenesten skal knyttes til denne kanalen som i dag er bygd rundt SMS-tjenester. Lycos skal blant annet tilrettelegge for at ens eget innhold kan benyttes i MMS-meldinger, skriver selskapet i en pressemelding. Avtalen er imidlertid ikke-eksklusiv, noe som betyr at Nokia kan inngå tilsvarende avtaler med andre portaler.

Avtalen mellom de to selskapene er en av flere avtaler Nokia har varslet i forbindelse med Comdex-messen i Las Vegas i USA.

Lycos Europe er representert i Norge ved sitt eierskap i Nettavisen AS.

Til toppen