Vil gi mobiler like mye lagringsplass som pc-er

Lover bedre ytelse enn typiske SSD-er.

Vil gi mobiler like mye lagringsplass som pc-er
Samsungs nye 256 gigabyte UFS 2.0 flashminne skal ikke bare romme dobbelt så mye data som forrige generasjon, men også være mye raskere. Bilde: Samsung

Samsung kunngjorde i går at selskapet skal være først i verden med å starte masseproduksjon av 256 gigabyte flashminnebrikker til smartmobiler. Dette betyr at neste generasjon av flaggskipmodellene kan leveres med så like mye lagringsplass som det gjerne er i SSD-ene til bærbare pc-er, uten at det går utover plassen inne i mobiltelefonen.

De nye brikkene skal være mindre enn microSD-kort.

Dobbelt så raskt

De nye brikkene er dessuten basert på Universal Flash Storage 2.0-standarden (UFS), som ifølge Samsung tilbyr hastigheter som overgår typiske SSD-er for pc-er.

Brikkene er basert på Samsungs V-NAND flashminneteknologi og en spesielt integrert kontroller. Disse skal kunne håndtere opptil 45 000 vilkårlige I/O-operasjoner ved vilkårlig lesing, og opptil 40 000 ved vilkårlig skriving. Dette er mer enn dobbelt så mange som 128 gigabyte-brikkene Samsung kom med for et år siden.

Også ytelses ved sekvensiell lesing og skriving skal være forbedret. To parallelle spor gjør at lesehastigheten nå er på opptil 850 megabyte per sekund. Skrivehastigheten er noe mer begrenset, opptil 260 megabyte per sekund.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.