BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil gjøre PlayStation2 til altmuligboks

Sony gjør alt for å posisjonere PlayStation2 til noe langt mer enn en tradisjonell spillmaskin. Målet er å komme Microsofts varslede spillmaskin, X-Box, i forkjøpet.

2. juni 2000 - 14:13

Sony Corporation akter å gjøre PlayStation2 til markedets ledende plattform for Internett-tilgang fra hjemmet. Nå åpner selskapet for å lisensiere bort teknologien til andre som vil benytte den i sine digitale enheter, eksempelvis i kabel-TV-bokser, diverse PC-tilleggsutstyr og endog konkurrerende spillkonsoller.

Lisensieringsplanen, som ifølge Wall Street Journal vil kunne tre i kraft allerede i starten av neste år, er det klareste signalet så langt på at Sony har store planer for sin hurtige spillkonsoll. Avisen sammenlikner beslutningen med IBMs valg om å lisensiere bort sin PC-teknologi til såkalte klonemakere tidlig på åttitallet. Det er den strategien som fremfor noe har fått æren for den hurtige spredningen av PC-er.

I mars varslet Microsoft Corporation at selskapet i løpet av andre halvår neste år vil komme på markedet med sin Internett-tilknyttede spillkonsoll X-Box. Nå endrer Sony sin strategi i god tid før Microsoft kommer på banen - et grep som etter hvert også kan true PC-ens dominerende posisjon som den foretrukne Internett-boksen.

Ledelsen i Sony vil overfor Wall Street Journal ikke gi noen dato for når eksterne partnere kan begynne å lisensiere PlayStation-teknologien, men antyder at det vil skje så fort det blir fart på produksjonen av brikker til den nye spillkonsollen - trolig tidlig i 2001.


Sony vil bruke 125 milliarder yen - over ni milliarder norske kroner - på å øke produksjonen av PlayStation2-brikker.

Ifølge Wall Street Journal har Sony allerede vært i kontakt med aktører om å lisensiere selskapets spillteknologi, men nevner ingen navn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.