Vil ha felles standard for virtualisering

Microsoft, XenSource og VMware er enige. Virtuelle maskiner skal kunne flyttes frem og tilbake.

Vil ha felles standard for virtualisering

Microsoft, XenSource og VMware er enige. Virtuelle maskiner skal kunne flyttes frem og tilbake.

Et konsortium som arbeider for standarder innen administrasjon av nettverk, Distributed Management Task Force, melder i dag at de har mottatt et forslag til standard format for portable virtuelle maskiner.

Forslaget, døpt Open Virtual Machine Format (OVF), er fremmet av blant annet Dell, HP, IBM, Microsoft, VMware og XenSource. Det skulle garantere at det raskt blir tatt i bruk av de ledende aktørene i bransjen.

OVF skal gjøre det mulig å pakke en virtuell maskin i XML på en måte som gjenkjennes av enhver plattform for virtualisering, og som formidler alt som trengs av parametere for en korrekt installasjon og konfigurasjon av den virtuelle maskinen. Én XML-pakke kan inneholde flere virtuelle maskiner.

I en uttalelse fra DMTF heter det at OVF vil bidra til å automatisere kritiske aktiviteter i en virtualisert infrastruktur som hittil har vært beheftet med stor risiko for feil.

OVF har egne mekanismer for å sjekke at en virtuell maskin ikke er blitt endret etter at dens OVF-versjon ble produsert, samt en form for lisenskontroll. Standarden definerer hvordan den virtuelle maskinen selv skal innhente informasjon om virtualiseringsplattformen og om runtime-miljøet, med tanke på at den skal kunne optimalisere sin ytelse i det miljøet den befinner seg.

I en kommentar fra analyseselskapet Burton Group heter det at OVF vil la programvareleverandører distribuere sine løsninger som virtuelle maskiner, ferdig tilpasset enhver hypervisor som kundene måtte ha.

Det betyr at både leverandør og bruker slipper mange av de problemene som tradisjonell installasjon medfører. I stedet for å installere en applikasjon, legger man inn en ferdig konfigurert virtuell maskin med applikasjon og operativsystem, som driftssystemet oppfatter som en dedikert server.

    Les også:

Til toppen