Vil ikke love «Siri»-knapp i bilen

Bilprodusenter støtter ikke helt opp om Apples løfter.

Tanken om en egen Eyes Free-knapp for Apples Siri i biler virker ganske fjern, også for flere av selskapene som Apple allerede samarbeider med.
Tanken om en egen Eyes Free-knapp for Apples Siri i biler virker ganske fjern, også for flere av selskapene som Apple allerede samarbeider med. (Bilde: Apple)

Bilprodusenter støtter ikke helt opp om Apples løfter.

Apple kunngjorde tidligere denne uken at en rekke bilprodusenter vil utstyre biler med en egen knapp som er koblet til del nye, Siri-baserte Eyes Free-funksjonen i iOS 6. Ifølge Apple skal dette dessuten skje innen 12 måneder.

Nettmagasinet Fast Company har vært i kontakt med flere av bilprodusentene som ble nevnt av Apple under selskapets Worldwide Developers Conference. Flere av disse gir et inntrykk av at Apples kunngjøring ikke stemmer helt med virkeligheten.

Donna Boland, talskvinne for Mercedes-Benz, er blant disse. Hun forteller at selskapet ikke han noen planer om noen egen Apple-knapp på rattet. I stedet vil selskapet fortsette å tilby selskapets egne navigasjonsknapper for integrasjon med både iPhone og Android-baserte enheter. Boland lover likevel at det på sikt skal bli mer integrasjon mellom iPhone og selskapets biler, og at dette vil skje allerede i løpet av en drøyt halvår.

En talsperson for BMW gir også inntrykk av at det ikke planlegges egen knapp for Siri, og at selskapets egne, generiske knapper vil brukes. Talspersonen bekrefter likevel at det foregår et arbeid med å integrere Siri med selskapets egne ratt-knapper for talestyring. Dette skal være på plass innen neste sommer.

En talsperson for GM sier at det vil komme en slags knapp i visse Chevrolet-modeller, men kunne ikke si noe om det vil være en generisk knapp for bruk sammen med flere typer smartmobiler, eller bare med iPhone og Siri. Men planen er å få det klart innen et år.

Jaguar og Land Rover, som begge eies av indiske Tata Motors, vil ifølge Fast Company ikke si annet enn at det blir en form for Siri-støtte i framtidige modeller. Audi har ennå ikke avgjort om tidshorisonten på 12 måneder er realistisk.

En talsperson for Toyota bekrefter at selskapet ser på mulighetene med å integrere et Siri Eyes Free Mode-grensesnitt sammen med Apple i selskapets biler, inkludert Lexus og Scion, men har ingen konkrete planer foreløpig.

I tillegg til uttalelsene som Fast Company har hentet inn, har CNETs The Car Tech blog noen egne argumenter mot Apple fremstilling av saken. Trolig vil bilprodusentene ha svært mye å si når det gjelder hvordan et produkt som Siri skal kunne integreres med «infotainment»-systemene i bilene. Bilprodusentene konkurrerer om å tilby gode føreropplevelser og er nok dessuten fullstendig klar over at iPhone langt fra er de eneste smartmobilfamilien på markedet.

    Les også:

Til toppen