KORTNYTT

Vil leie ut virtuelle servere på månedsbasis

7. juni 2007 - 10:28

Virtualiseringsspesialisten VMware lever av å selge programvare som gjør det mulig å kjøre virtuelle operativsystem på toppen av andre operativsystem. Det muliggjør blant annet å kunne kjøre flere operativsystem samtidig på en enkelt fysisk server, og å kjøre forskjellige operativsystemer på en og samme maskin.

Til nå har selskapet nøyd seg med å selge lisenser til sluttkundene, men nå lanserer selskapet en ny lisensieringsmodell som skal gjøre det enklere for hosting-leverandører å selge drift av virtuelle servere.

VMware Service Provider Program (VSPP) er et lisensieringsprogram der driftsleverandører kan selge tilgang på virtuelle servere på månedsbasis. Med denne modellen tar VMware betalt per virtuell maskin, per måned, istedenfor å selge produktlisenser til hosting-leverandøren.

Fordi virtualiseringsteknologi gjør det rasktt og enkelt å sette opp nye servere på noen få minutter hvis de er korrekt konfigurert, åpner dette muligheten for at kunder kan leie serverkapasitet også til korte prosjekter.

Microsoft har fra før av et lignende program for lisensiering av sine produkter til driftsleverandører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra