Vil ta Exchange-serveren til de mindre

Med oppkjøpet av Active24 kan Mamut nå tilby mindre bedrifter å slippe drift av sin egne epost-systemer.

Med oppkjøpet av Active24 kan Mamut nå tilby mindre bedrifter å slippe drift av sin egne epost-systemer.

Mamut startet som leverandør av ren økonomisystemer til små og mellomstore bedrifter, men har breddet seg ut til en rekke beslektende programtyper og gjør nå et nytt hopp.

Med lanseringen av deres "Small Business Concierge Online" kommer begrunnelsen for det omstridte oppkjøpet av domene-salgssselskapet Active24. For Active24 har også en stor driftssentral og denne skal Mamut nå ta i bruk for å servere et nytt tilbud.

Kunder av Mamut kan kjøpe hele deres samle-pakke med økonomisystemer integrert med Microsofts kontorprogrammer. Samlingen skal gi et komplette administrative programvareløsninger til mindre virksomheter (opp til 50 ansatte).

"Online"-ordet indikerer at Mamut tilbyr å overta den tyngste server-jobben - driften av epost-serveren. Kunder kan også kjøpe drift av Microsofts epost-server Exchange alene.

- Vi skal supplere blant annet Telenor og Telecomputing, som selger drift av Exchange til større kunder eller som en del av en samlepakke med drift av alt, forteller Mamut-sjef Eilert Hanoa til digi.no.

I tillegg til Exchange tilbyr Mamut også fjerndrift av Microsofts-gruppeprogram Sharepoint.

Til toppen