FORBRUKERTEKNOLOGI

Vil ta innersvingen på Samsung

Motorolas nye brettemodeller tar sikte på å detronisere Samsung.

Med en så stor skjerm og kameraene i utsparingen på skjermen kan Motorola Razr 40 Ultra brukes til videosamtaler når den står på bordet.
Med en så stor skjerm og kameraene i utsparingen på skjermen kan Motorola Razr 40 Ultra brukes til videosamtaler når den står på bordet. Foto: Motorola
2. juni 2023 - 08:40

Tradisjonelt har Motorola hatt en lang rekke telefoner i det såkalte clamshell-formatet med bretteskjerm på innsiden. Men i motsetning til Samsung, som er i versjon 4 med Galaxy Z Flip4, har de ikke blitt noen suksess.

Det kan endre seg fra nå med nye Motorola Razr 40 Ultra, og den rimeligere, men langt fra like imponerende Motorola Razr 40. Ultra-modellen er selvfølgelig selve spydspissen, og den har fått hva vi nesten kan beskrive som en gigantisk skjerm på utsiden. Ikke det at skjermen er så svær, men den fyller nesten hele fronten av telefonen når den er sammenslått. Kameraene og blitsen kommer ut fra hull i skjermen som omhyller dem.

Den koster mye, men du verden for en frontskjerm Motorola Razr 40 Ultra har. <i>Foto:  Motorola</i>
Den koster mye, men du verden for en frontskjerm Motorola Razr 40 Ultra har. Foto:  Motorola

Som om ikke det var nok, så er telefonen tynnere enn sin koreanske konkurrent når den er sammenslått og de to halvdelene ligger tett inntil hverandre. Det betyr at den er 15,1 mm tykk, mens Flip 4 varierer fra 15,9 til 17,1 mm fordi skjermen trenger større bøyeradius. Utbrettet er Razr 40 litt større enn Samsungen, noe som resulterer i en indre skjerm på 6,9 tommer mot 6,7 tommer hos Samsung. Vekten er omtrent lik, på tross av at Motorola har skviset inn et litt større batteri på 3,8 Ah.

Batteriet kan lades med 30 watt via USB og med 5 watt trådløst. Trådløst er det Samsung som vinner med 15 watt ladehastighet, og den kan også reverslade. Kineserne har gjerne latt laderen følge med i esken, men ikke denne gangen.

Satser på utsiden

Den svære ytre OLED-skjermen på 3,6 tommer gir, i det minste foreløpig, Motorola et forsprang som de utnytter så godt det lar seg gjøre. Den kan selvfølgelig tilby et stort bilde på utsiden av de du fotograferer med den indre skjermen. Det blir som om noen hjelper til med å ta en selfie.

Frontskjermen til Razr 40 Ultra er betydelig større enn den vi finner i Flip 4. Den har en oppløsning på 1056 x 1066 piksler, mens Samsungen må nøye seg med en skjerm på 1.9 tommer med 260 x 512 piksler.

Motorola har også tilpasset apper slik at de fungerer på utsiden, og de ser ut til å være veldig stolte over å kunne tilby Spotify på en lukket telefon. Her er det også rikelige muligheter til å tilpasse hjemskjermen med for eksempel ulike klokker.  Det følger også med en rekke spill som kan brukes uten å åpne telefonen.

Det telefonen ikke har, er den aller siste prosessorutgaven fra Qualcomm. Her finner vi fjorårstoppen Snapdragon 8+ Gen 1.

Kameraer

Om kameraene er like bra som hos Samsung, gjenstår å se. Begge har et hovedkamera på 12 MP, men Samsung har en fysisk større sensor. Ultravidvinklene ser veldig like ut, men ingen har optisk stabilisering, slik hovedkameraene har.

Dyr

Mye billigere, men Motorola Razr 40 imponerer ikke med frontskjermen <i>Foto:  Motorola</i>
Mye billigere, men Motorola Razr 40 imponerer ikke med frontskjermen Foto:  Motorola

Galaxy Flip 4 nærmer seg ett år nå, og det betyr vel at det kommer en oppgradering om ikke lenge. Vi tipper at den blir ganske betydelig denne gangen, for det var ikke overgangen fra Flip 3 til Flip 4. I mellomtiden kan du kjøpe en 256 GB-modell for 9500 kroner. Det er 4000 kroner mindre enn det Motorola vil ha for Razr 40 Ultra.

For de mer prisfølsomme har Motorola lanser en variant uten Ultra-betegnelsen. Den koster 10.000 kroner og er mye mer lik Flip 4 på fronten, men med en mindre skjerm på 1,5 tommer og en oppløsning på 194 x 368 piksler. Her er det også et litt mindre kapabelt hovedkamera og en litt veikere prosessor. Vi tror nok en pris godt under Flip 4, ikke over, hadde passet bedre. Men som en trøst har den mye mindre frontskjermen gitt plass til et større batteri på 4,2 Ah.

Amazon vil ta opp konkurransen med Starlink, og har nå kommet et godt stykke på vei mot å realisere «Project Kuiper».
Les også

Amazons Starlink-konkurrent kommer nå

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.