Vil ta virkelighets-TV tilbake

Virkelighets-TV entrer en ny fase. ABC Startsiden vil ta 'reality TV' tilbake fra TV-selskapenes tant og fjas, men lukter det fisk?

Virkelighets-TV entrer en ny fase. ABC Startsiden vil ta 'reality TV' tilbake fra TV-selskapenes tant og fjas, men lukter det fisk?

- Du kan godt si dette er vår hevn over TV-selskapene. Vi mener virkelighets-TV egner seg best på Internett, og det viser vi med denne lanseringen, sier redaktør i ABC Startsiden, Ernst Larsen til digitoday.

ABC Startsiden lanserer nå 'Tanken' - et kynisk spill med akvariefisks følelsesliv. Fem fisk - en malle, en gullfisk, en scalare, en øreål og en perlegurami - skal være sperret inne i en tank i tre uker, mens internettbrukerne kan stemme ut den fisken de ikke liker hver uke.

- Jeg tror de forskjellige konseptene vi ser på TV om dagen vil vise seg å blekne ved siden av 'Tanken'. Og hvem er det vel egentlig som ønsker seg 25 kamera når ett er nok, spør Larsen.

Alle aktiviteter i tanken overvåkes av et kamera, som så sender ut en videostrøm på nettet. Der kan man følge sugefisken Tanya og de andre 24 timer i døgnet. Ingenting skal sensureres, og det gjelder også det som måtte foregå i Startsidens kontorlokaler i bakgrunnen.

- Vi kjørte en fjortendagers testperiode på dette, og da skjedde det ting som ville rystet det norske folk. Fisk spiser hverandre levende, sier Larsen megetsigende.

Han forsikrer oss om at alle deltagerne vil få oppfølging når de eventuelt blir kastet ut av serien. Og det betyr ikke toalett-graven, som tilfellet er for så mange akvariefisk.

- Fiskene som stemmes ut vil bli sluppet ut til vennene sine når serien er ferdig. Frem til da vil de holdes adskilt fra resten av verden. Vi vil ikke at de skal avsløre alt om hva som har skjedd i tanken og ødelegge spenningen for alle sammen heller, understreker han.

Selskapet brukte mye tid på å finne deltagere som matchet hverandre - noe som i denne sammenhengen betyr deltagere som ikke spiste hverandre.

Sjekk Tanken for spenning, intriger og konkurranser. Les om fiskene Tanya, Klaus, Wanda, Pål og Oddvar, og stem på den du liker minst.

Til toppen