Jon Christian Hillestad i Telia Norge viser frem Telia Sense, en liten modul som gjør om en vanlig bil til en «smart» bil. (Bilde: Kurt Lekanger)
EKSTRA

Slik skal «alle» kunne bygge IoT-løsninger

Telia og Telenor vil få fart på utviklingen.

FORNEBU (digi.no): Internet of Things (IoT) er uten tvil ett av de største buzzordene om dagen, og på Tek-konferansen på Fornebu var det satt av en mye tid til diskusjoner rundt dette temaet. 

– Vi er midt inne i en spennende tid hvor ting kommer til å endre seg radikalt, sa Jon Christian Hillestad i Telia Norge fra scenen.

Hillestad er imidlertid klar på at det ikke er Telia selv som skal bygge alle de ulike IoT-tjenestene – men at de i stedet skal legge til rette slik at det blir så enkelt som mulig for andre aktører å lansere sine tjenester basert på tingenes internett.

 – Vi har et kjempenett i Norge, ikke bare vi som operatør, men vi som befolkning. Denne muligheten er et kjempestartpunkt for oss som nasjon til å drive med IoT. Fellestrekket for alt er nemlig at man trenger konnektivitet, det trenger å hektes opp slik at man får koblet til disse tingene, sa Hillestad.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Til toppen