AVTALER & KONTRAKTER

Vil utfordre Finn.no

A-pressen og Edda slår sammen sine eiendomstjenester på nett.

A-pressen og Edda media slår sammen sin digitale satsing på boligannonser i Eiendomsnett. Den nye portalen lanseres i markedet til høsten, sier konsernsjef i Edda Media Karl Gunnar Opdal. Fra venstre konsernsjef i A-pressen Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør for Digitale medier samt strategi og forretningsutvikling i A-pressen Stig W. Seljeseth, direktør i A-pressen Digitale Medier Monica Onsrud, konserndirektør kommunikasjon og utgiverspørsmål i Edda Media Stig Finslo, salgsdirektør i Edda Media Espen Knudsen og konsernsjef i Edda Media Karl Gunnar Opdal.
A-pressen og Edda media slår sammen sin digitale satsing på boligannonser i Eiendomsnett. Den nye portalen lanseres i markedet til høsten, sier konsernsjef i Edda Media Karl Gunnar Opdal. Fra venstre konsernsjef i A-pressen Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør for Digitale medier samt strategi og forretningsutvikling i A-pressen Stig W. Seljeseth, direktør i A-pressen Digitale Medier Monica Onsrud, konserndirektør kommunikasjon og utgiverspørsmål i Edda Media Stig Finslo, salgsdirektør i Edda Media Espen Knudsen og konsernsjef i Edda Media Karl Gunnar Opdal. Bilde: Arne Ruud, ANB
15. aug. 2011 - 13:35

Med det nyopprettede selskapet Eiendomsnett AS skal mediehusene Edda Media og A-pressen nå utfordre Finn.no sin betydelige posisjon i markedet for boligannonser. Selskapet vil bli en nasjonal boligportal som vil operere i nært samarbeid med de 83 lokale nettavisene de to konsernene har spredt over hele landet.

–Dette er et strategisk grep for å bygge et alternativ i markedet til finn.no. Dette er noe både vi og flere av aktørene i markedet har tro på, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen.

–Begge konsernene har sterke posisjoner i lokalmarkedet. Eiendomsnett vil være et tilbud som både vil styrke de lokale mediehusenes satsinger i boligmarkedet og bli et nytt sterkt kort i det nasjonale markedet, sier konsernsjef Karl Gunnar Opdal i Edda Media i en pressemelding.

Eiendomsnett AS vil bli eid med 50 prosent hver av de to konsernene. Den nye nasjonale boligportalen vil bli knyttet opp i mot konsernenes nettaviser som samlet har over en halv million daglige brukere. Eiendomsnett.no vil erstatte tinde.no, og zett.no's eiendomsportal som begge blir lagt ned når den nye satsingen blir lansert i markedet i høst.

Det er ikke første gang de to selskapene samarbeider, selv om de i avismarkedet er konkurrenter. De to selskapene har tidligere slått sammen sine teknologiportaler i Mediehuset Tek.

Etableringen er godkjent av Konkurransetilsynet men det er ennå ikke klart hvem som skal lede selskapet, meldes det om i en pressemelding.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.