Vinn bærbar harddisk med fingerkryptering

Denne bærbare harddisken bruker fingeravtrykk til å kryptere innholdet. Har du fulgt med på Linux og åpen kildekode, kan den bli din!

Denne bærbare harddisken bruker fingeravtrykk til å kryptere innholdet. Har du fulgt med på Linux og åpen kildekode, kan den bli din!

Premien denne uken er en 60 GB bærbar harddisk innebygget i en modul for avlesing av fingeravtrykk.

Modulen for å lese fingeravtrykk leveres som en enhet kalt BioHDD, fra Buysec. I denne enheten kan man legge inn i 2,5 tommers Ultra ATA disk på opptil 130 GB. Enheten inneholder nødvendig elektronikk, slik at det hele kan koples til USB-utgangen på en PC straks disken er på plass.

Det innebærer at BioHDD kan brukes med en rekke harddisker på markedet.

For denne spørrekonkurransen, stiller Buysec også med en harddisk på 60 GB som går rett inn i modulen.

Hensikten med fingeravtrykkleseren er at denne identifiserer brukeren, og krypterer alt innhold på disken. Uten korrekt fingeravtrykk får man ikke tilgang til disken. Åpner man modulen, tar ut disken, og bruker andre metoder for å kople disken til en PC, nytter det likevel ikke å lese innholdet, fordi det er kryptert.

Elektronikken i fingeravtrykksleseren gjør at enheten med harddisk trekker mer strøm enn det som kan leveres gjennom USB. Det innebærer at man må bruke den eksterne strømforsyningen som modulen leveres med.

Man kan registrere flere fingeravtrykk på én disk. Kontrollen foregår i selve disken, slik at det ikke er nødvendig å installere drivere eller annen programvare på PC-en. Man kan ta med seg BioHDD, plugge den til en hvilken som helst PC, legitimere seg med fingeravtrykk, og straks ha tilgang til disken fra PC-en.

BioHDD leveres med et reiseetui som gjør det enklere å transportere enheten. Man behøver ikke ta enheten ut av reiseetuiet for å bruke den.

Det benyttes trippel-DES 64 biters kryptering som er sertifisert hos NIST. BioHDD måler 12 ganger 8 ganger 2 centimeter. Vekten er 120 gram.

Med USB 2.0 overføres data i 480 Mb/s. Krypteringen skjer i 1,6 Gb/s.

Du kan lese mer om premien i denne ukens spørrekonkurranse på denne siden fra Buysecs nettsted.

For å vinne den, må du svare på ti spørsmål om ting som har skjedd i det siste rundt Linux og åpen kildekode. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn tv-opptaker med harddisk og web, ble Kim Andre Akerø. Han jobber som driftstekniker og programmerer.

Spørrekonkurranse ble avsluttet klokka 11, fredag 10. juni 2005. Vinneren av denne konkurransen vil bli annonsert i forbindelse med den påfølgende ukens konkurranse.Til toppen