Vinn bærbar PC med TV, videoopptaker og fjernkontroll

Test deg selv og vinn Toshiba Qosmio F20, den mest avansert bærebare underholdningsmaskin på markedet med TV, videoopptaker og lydanlegg.

Test deg selv og vinn Toshiba Qosmio F20, den mest avansert bærebare underholdningsmaskin på markedet med TV, videoopptaker og lydanlegg.

Nå er det sommer, og tradisjonen tro innstiller vi ukeskonkurransene til fordel for mer langvarige sommerkonkurranser og enda flottere premier. I sommer holder vi to konkurranser, en over fire uker fra 1. til 29. juli, og en over tre uker fra 29. juli til 19. august.

I begge konkurransene hever premiene seg et hakk over det vanlige nivået for ukeskonkurransene.

I denne første konkurransen stiller Toshiba med en Qosmio F20, den nyeste i Toshibas familie av bærbare digitale underholdningssentre.

Qosmio F20 ble lansert i Japan 10. juni, og vil være leveringsklar for Norge i august. Bakgrunnsinformasjon vil bli lagt ut på Toshibas egne norske Qosmio-sider.

F20 viderefører Toshibas satsing på bærbare multimedia-PC-er. Den tilbyr fire maskiner i én: tv, lyd og videoopptak til harddisk og DVD, digital lyd, og full PC-funksjonalitet, med andre ord et komplett digitalt hjemmeunderholdningssystem kombinert med en kraftig og moderne PC med blant annet trådløst nettverk, Pentium M-prosessor, lyssterk 15,4 tommers skjerm med 1280 x 800 punkter – altså bredformat – 100 GB disk og Nvidia GeForce Go 6600 PCI grafikkort.

For enkelhets skyld er det dedikerte knapper på PC-en for å kontrollere lyd- og bildefunksjonene, og det er også en egen fjernkontroll. En egen funksjonalitet kalt QosmioPlayer gjør at man ikke behøver å starte PC-en for å spille DVD eller CD, eller se tv.

Skjermen har to skjermlamper for høy lysstyrke, høy kontrast og stor innsynsvinkel. Funksjonen QosmioEngine skal gi ekstra skarpe og klare bilder.

Når det gjelder lyd er Qosmio F20 utstyrt med Harman Kardon-høyttalere og SRS surround lydteknologi.

PC-en har integrert analog tv-tuner med MPEG2 nedfelt i maskinvaren.

I tillegg til trådløst lokalnett etter standardene 802.11b/g, er det tre USB-utganger, tv-utgang, spor til PC-kort og PCI Express, samt Firewire og infrarød. Det er dessuten integrert modem, 10/100 Ethernet-kort og en kombinert minnekortleser av typen Bridge Media Adapter som støtter SD, Memory Stick, Memory Stick Pro og x-D Picture Card.

Operativsystemet er Microsoft Windows Media Center Edition 2005. Medfølgende programvare er Microsoft Office OneNote 2003, Toshiba Picture Enhancement utility, Adobe Acrobat Reader, InterVideo WinDVD, InterVideo WinDVD Creator 2 Platinum, Sonic RecordNow!, ConfigFree og en 90 dagers prøveversjon av Norton Internet Security.

Toshiba Qosmio F20 antas å få en gatepris på rundt 17.000 kroner, inklusiv mva, i Norge.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om multimedia. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen som gikk i uken 24. juni til 1. juli, Vinn smart mobil med GPS og kart, er Asbjørn Tollefsen fra Bekkestua. Han jobber som systemutvikler ved CSC.

Denne første sommerkonkurransen til digi.no varte til litt før klokka 11, fredag 29. juli 2005. Den er nå erstattet av en ny konkurranseTil toppen