PREMIEQUIZ

Vinn SMC-aksesspunkt med filserver

SMC har utstyrt et trådløst aksesspunkt med en filserver, slik at den kan koples til enhver USB-disk. Den er premien i ukens konkurranse, om servere.

10. mars 2006 - 11:07

Premien i denne ukens spørrekonkurranse er et trådløst aksesspunkt som er utvidet med en integrert filserver og to USB-utganger: SMCWAPS-G, fra SMC Networks.

Denne utvidelsen innebærer at den kan koples direkte til alle USB-disker – og USB-minnepinner – slik at den samtidig fungerer som en filtjener for opptil to eksterne disker. I tillegg kan man skyve en intern 2,5 tommers disk inn i enheten. På denne måten får man ikke bare et trådløst aksesspunkt, men også en fullverdig felles lagringsenhet for alle i lokalnettet. USB-disker finnes i dag i alle størrelser, og er forholdsvis rimelige: Med dette aksesspunktet behøver de ikke lenger flyttes fra PC til PC for sikkerhetskopiering og fildeling, men kan aksesseres direkte fra nettet.

Aksesspunktet fungerer i 54 Mb/s etter 802.11g-standarden. Den tilbyr sikkerhet etter WPA-normen. En veiviser leder deg gjennom installasjonsprosessen. Filserveren er basert på Samba, en åpen kildekodeløsning som typisk brukes til filserver i alle slags miljøer.

Listeprisen for SMCWAPS-G i Norge er oppgitt til 745 kroner.

Du kan lese mer om premien i denne ukens spørrekonkurranse på disse sidene på nettstedet til cha.no (Christer Heggernes Agenturer) som distribuerer SMCs produkter i Norge, og som stiller premien til disposisjon: 802.11g Wireless Storage Access Point with UPnP server.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om servere. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn Nortons beste PC-pakker, som gikk i uken 3. til 10. mars, ble Martin Gudmundsen, spesialist på blant annet Intel-servere, VMware og SAN.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 17. mars 2006, og er nå avsluttet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.