Vinn tre sensorer for finger-pålogging

Fingeren er enklere enn inntasting. Tre APC Biopod kan bli dine dersom du vet litt om nettadresser.

Fingeren er enklere enn inntasting. Tre APC Biopod kan bli dine dersom du vet litt om nettadresser.

APC (American Power Conversion Corp.) leverer produkter til såkalt «nettverkkritisk fysisk infrastruktur». Noen ganger slår de til med teknologi til personlig bruk. Et eksempel på det er APC Personal Biometric USB Pod, forkortet til APC Biopod, en pakke bestående av en fingeravtrykksensor med tilhørende programvare for styring av passord, kalt Omnipass.

Bruksmåten er enkel: Når du logger på Windows, trykker du på Biopod med fingertuppen, og du slipper å skrive brukernavn og passord.

Er PC-en konfigurert for flere brukere, for eksempel husets barn, får hver og en raskt tilgang til eget område, innstillinger og tjenester bare ved å ta på Biopod. Enklere for ungene blir det ikke.

Biopod koples direkte til USB-utgangen på PC-en. Ved siden av å håndtere pålogging, kan den også brukes til å kople fra en passordbeskyttet skjermsparer, og til å kryptere og dekryptere filer i beskyttede mapper.

Løsningen krever Windows 98 eller nyere.

Biopod selges i Norge for 575 kroner. APC har stilt hele tre pakker til disposisjon, og vi lar én vinner få alle tre. Mange har flere PC-er hjemme, og det er praktisk med ensartet løsning for å logge seg på alle.

Vinneren av forrige uke spørrekonkurranse Vinn lett MP3-spiller med Bluetooth er Daniel Fylling, student i Langevåg, som svarte på vegne av sin kone Mariann, foreløpig hjemme i fødselspermisjon. Vi gratulerer!


Nettadresser


Adresselinjen i nettleseren inneholder mye interessant informasjon. Hvor flink er du til å tolke den?Til toppen