Vinn turbopakke for WLAN

«Afterburner» gir superrask WLAN uten å ødelegge for naboens nett. Svar på ti spørsmål om sikkerhet, og den kan bli din!

«Afterburner» gir superrask WLAN uten å ødelegge for naboens nett. Svar på ti spørsmål om sikkerhet, og den kan bli din!

I april i år vakte halvlederselskapet Broadcom oppsikt ved å lansere et brikkesett for turbofart på trådløse lokalnett (WLAN) etter 802.11g-standarden, som ellers er begrenset til 56 Mb/s. Brikkesettet, kalt «Afterburner», virker ved å effektivisere den grunnleggende protokollen. Det er tatt i bruk av flere leverandører, blant dem Linksys og SparkLAN, i aksesspunkter og WLAN-kort som kan kommunisere i opptil 125 Mb/s.

Afterburner har den fordelen at den holder seg til én kanal, og følgelig ikke ødelegger for WLAN i nabolaget som utnytter andre kanaler. Dette er svært viktig for et godt naboskap, siden 11g-standarden i praksis bare tillater tre ikke-overlappende kanaler. Broadcom siterer sammenliknende tester foretatt av Tolly Group, som konkluderer med at Afterburner, i motsetning til en alternativ 108 Mb/s akselerator for WLAN der hastighetsøkningen oppnås ved å slå sammen kanaler, ikke forstyrre andre aksesspunkter i nærheten.

Premien i spørrekonkurransen vår denne uken er en pakke fra SparkLAN, levert av Telefonselskapet, med en fireporters trådløs 11g Turbo-G ruter (WX-6615GT) og et trådløst 11g Turbo-G PC-kort (WX-611GT). Pakken har en samlet verdi på 1698 kroner.

Mer informasjon om aksesspunktet får du her, og om PC-kortet her.

Vinneren av forrige spørrekonkurranse er trukket. Navnet vil bli offentliggjort her når vi har fått kontakt med vedkommende.


Spørrekonkurranse: Hva kan du om sikkerhet?


Skal du sikre deg mot angrep, virus og alskens styggedom, må du vite litt om hvordan angrep og sikring fungerer. Klarer du å svare riktig på alle 10 spørsmål, blir du med i trekningen av ukas premie.
Til toppen