Vinn USB-minne med innelagt krypto

Denne minnepinnen krypterer alt den lagrer, og kjenner deg igjen på fingeravtrykket. 1 GB-utgaven er premien i ukens spørrekonkurranse, om filendelser.

Buysec får inn i løpet av mars en 1 gigabyte-utgave av BioSlimDisk IDEA, en USB-minnepinne med moderne design og innebygget fingeravtrykksleser, og har stilt et av til første eksemplarene som premie i denne ukens spørrekonkurranse på digi.no.

USB-minnepinner har fått et visst motepreg i det siste, og i noen miljøer er man stolt av å vise enheter med spesielle egenskaper. For tre uker siden viste et hollandsk selskap fram en en minnepinne i 14 karat gull.

BioSlimDisk IDEA går ikke så langt i eksklusiv design, men den går desto lenger i eksklusiv teknologi: Den er utstyrt med en fingeravtrykksleser for å sikre at den bare godtar brukere som den kjenner fra før. Samtidig sørger enheten for at alt innhold krypteres, automatisk. Løsningen er patentert av produsenten, RiTech International fra Hongkong.

Krypteringen og autentisering skjer i selve minnepinnen. Det er ikke behov for ekstra programvare, og du legger ikke igjen krypteringsnøkler på PC-en. Det innebærer at BioSlimDisk kan brukes nøyaktig som all annen USB-minne, med den ekstra beskyttelsen som krypteringen og autentiseringen gir: Mister du pinnen, vil ingen andre kunne lese innholdet.

Minnepinnen kan brukes mot operativsystemene Windows 98, ME, 2000 og XP, samt Linux, Mac og Solaris.

En typisk pris i Norge for en 1 GB utgave av BioSlimDisk IDEA er i overkant av 2000 kroner, inklusiv mva.

Du kan lese mer om premien i denne ukens spørrekonkurranse på denne norske siden.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om filendelser. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn «moderne kunst i mobilt format», som gikk i uken 17. til 24. mars, ble Elise Sandsmark, som går på videregående skole i Kristiansand.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 31. mars 2006, og er nå avsluttet.

Til toppen