Vinn «Wireless Traveler's Kit»

Svar riktig på ti spørsmål om IT-forkortelser, og bli med på trekningen av et mobilt trådløst aksesspunkt fra SMC.

Svar riktig på ti spørsmål om IT-forkortelser, og bli med på trekningen av et mobilt trådløst aksesspunkt fra SMC.

EZ Connect g Wireless Traveler's Kit fra SMC Networks er et helt nytt produkt fra SMC, som nettbutikken Amishop.no til Amitec regner med å få til Norge i løpet av en uke eller to.

Wireless Traveler's Kit – oppgitt i katalogen som SMCWTK-G eller bare WTK – er et WLAN-aksesspunkt med utvidet funksjonalitet og i miniformat. Den håndterer WLAN-standardene 11b (11 Mb/s og 11g (54 Mb/s).

Ikke medregnet strømforsyning og kabler, veier den 64 gram, og måler bare 64 x 86 x 19 millimeter. Rekkevidden oppgis å være helt opptil 350 meter.

Det beskjedne ytre skjuler et intelligent indre. WTK krever minimalt med konfigurasjon. Det trenger ingen drivere, og passer til alle plattformer.

WTK gir deg ditt personlige trådløse aksesspunkt, straks du kopler apparatet til en bredbåndsforbindelse, for eksempel på et hotellrom eller i et messelokale. Da er du ikke lenger avhengig av hvor nettverkspluggen befinner seg, men kan sitte hvor du vil for å sjekke e-post eller arbeide over internettforbindelsen.

Dersom det er vanskelig å kople WTK til strømnettet, kan strøm alternativt hentes fra en USB-utgang på nærliggende IT-utstyr.

WTK kan videre konfigurere seg selv som Ethernet-bro. Har du et apparat – spillkonsoll, skriver med mer – med bare kabelutgang for nettverk, kan du gjøre det delaktig i et trådløst nett bare ved å kople det til en WTK.

En tredje mulighet er å bruke WTK til å kople sammen to atskilte nettverkssegmenter. Det kan være regningssvarende å bruke to WTK – ett på hvert segment – framfor å trekke kabler over lange avstander.

Innen sikkerhet har WTK både WEP (Wired Equivalent Privacy) og WPA (Wi-Fi Protected Access), samt mulighet for å sperre SSID-kringkasting.

Her er produsentens egen beskrivelse av SMCWTK-G.

Forrige ukes spørrekonkurranse ble vunnet av Tommy Albrigtsen i Båsmoen, en trofast leser og svarer på quiz.


Ukens premie kan bli din hvis du svarer rett på ti alminnelige IT-forkortelser.Til toppen