SIKKERHET

Vipps advarer brukerne om SMS-svindel

Mange Vipps-brukere har mottatt tekstmeldinger tilsynelatende sendt fra Vipps, med en link man bes om å trykke på. Vipps advarer om at dette er svindel.

Vipps advarer brukerne om SMS-svindel.
Vipps advarer brukerne om SMS-svindel. Foto: NTB
8. jan. 2023 - 11:41

«Vipps-ID en din er midlertidig suspendert. For å aktivere kontoen din må du oppdatere informasjonen din», står det i en tekstmelding som mange Vipps-brukere har mottatt denne helgen, skriver Nettavisen. I tillegg er det en link man bes om å trykke på.

Men dette er ren svindel, advarer Vipps' kommunikasjonssjef Caroline Lunde.

– Vi synes virkelig ikke noe om at Vipps og den tilliten vi har, misbrukes av kriminelle for å lure folk. Dessverre skjer det ofte med merkevarer som er kjente og kjære for veldig, veldig mange, skriver Lunde i en epost.

Over 4,3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps. Men det er ikke kjent hvor mange som har mottatt svindel-meldingen. Lunde er tydelig på at Vipps aldri ber kundene på epost eller SMS om å dele sensitiv informasjon, og hun ber folk være oppmerksomme på avsenderadressen.

– En svindler gjør seg ofte flid med å få SMS-en eller eposten til å se troverdige ut, men dersom du studerer avsenderadressen så kan du ofte avdekke at de faktisk ikke kommer fra Vipps, sier hun.

Mann foran PC med bilde av nettbutikk.
Les også

Netthandelen før jul øker – nordmenn mener de er flinke til å avsløre svindel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.