FINTECH

Vipps-fusjon godkjent etter at strenge vilkår nå er oppfylt

Vipps har fått godkjent fusjonen mellom Bankaxept og BankID.  F.v.: DNB-sjef Rune Bjerke sammen med nestleder Elisabeth Haug og Vipps-sjef Rune Garborg.
Vipps har fått godkjent fusjonen mellom Bankaxept og BankID. F.v.: DNB-sjef Rune Bjerke sammen med nestleder Elisabeth Haug og Vipps-sjef Rune Garborg. Foto: NTB Scanpix
27. apr. 2018 - 12:40

Konkurransetilsynet har gitt klarsignal til at Vipps fusjonerer med BankID og BankAxept, men setter viktige forutsetninger for godkjenningen.

For at fusjonen skal godkjennes må nemlig BankID og BankAxept gjøres tilgjengelig for konkurrerende betalingsløsninger.

– Markedet for betalingsløsninger er i sterk utvikling. Tilgang til BankID og BankAxept er sentralt for at konkurrerende betalingsløsninger skal ha mulighet til å konkurrere effektivt mot det fusjonerte selskapet, sier konkurransedirektør Lars Sørgård.

Imøtekommer bekymringer

Tilsynet varslet den 20. februar at fusjonen måtte vurderes fordi den kunne begrense konkurrerende betalingsløsningers muligheter til å konkurrere effektivt i markedet.

Nå har partene kommet med et tilbud om såkalt avhjelpende tiltak som imøtekommer bekymringene. Dermed kan Konkurransetilsynet gi grønt lys.

– Konkurransetilsynet har i dialogen med de fusjonerende selskapene vært tydelig på at tilgang til BankID og BankAxept er sentralt for å legge til rette for effektiv konkurranse om å tilby norske forbrukere gode og rimelige betalingsløsninger, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Dette er vilkårene som nå er oppfylt:

  • Forpliktelse til å tilby BankID til konkurrerende betalingsløsninger på ikke-diskriminerende vilkår.
  • Forpliktelse til å tilby nødvendige tjenester for utstedelse av virtuelle BankAxept-kort til konkurrerende betalingsløsninger på ikke-diskriminerende vilkår.
  • Forpliktelse til å tilby BankAxept også som separat tjeneste.
  • Vedtaket gjelder i tre år med adgang for Konkurransetilsynet til å fornye vedtaksperioden.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.