Virusdreper gikk berserk

En katastrofal virusoppdatering i går førte til at mange fikk slettet all innkommende e-post. Sjekk om du fremdeles er rammet.

En katastrofal virusoppdatering i går førte til at mange fikk slettet all innkommende e-post. Sjekk om du fremdeles er rammet.

En katastrofal oppdatering av Bitdefenders virusdefinisjoner ble i går automatisk lastet ned til svært mange e-post servere rundt i verden ved to-tiden i går. Oppdateringen inneholdt en feil som gjorde at alle e-poster ble klassifisert som infisert av virus.

Brukerforumet til sikkerhetsselskapet GFI renner nå over av frustrerte, forvirrede og sinte meldinger om e-post som ikke kommer frem. Ikke alle er rammet, men de som bruker den populære GFI Mail Security og har aktivert Bitdefenders virusdefinisjon, fikk all sin e-post blokkert.

Mange av disse serverne er stilt inn på å slette all virusinfisert e-post automatisk. Avsender av meldingene trenger heller ikke å bli varslet. Hvis du sendte eller ventet viktig e-post i går, kan det være greit å sjekke om alt har kommet frem. digi.no kjenner til at brukere av produkter fra GFI og Bitdefender er rammet, men andre som mottok virusoppdateringen kan ha opplevd det samme problemet.

Til tross for de katastrofale følgende, har ikke GFI lagt ut noen advarsel på sin forside. De har kun lagt ut en melding i sin kunnskapsdatabase om hvordan man kan vite om man er rammet og manuelt kan rette opp problemet. Les den her: GFI Knowledge Base Article

Brukere av GFIs forum er ikke imponert over denne løsningen eller behandlingen, men løsningen fungerer.

Hvis du ikke har mottatt e-post fra folk utenfor ditt eget nettverk siden to-tiden i går, onsdag, kan det være at den fatale versjonen av virusdefinisjonene fremdeles er aktiv i e-postsystemet.

Til toppen