JUSS OG SAMFUNN

Viser alle drap i London

Karttjeneste vekker oppsikt med åpne offentlige data.

Hvilke sannheter eller konklusjoner som kan trekkes på bakgrunn av oversikten, er opp til brukerne av nettstedet, oppgir Murder Map.
Hvilke sannheter eller konklusjoner som kan trekkes på bakgrunn av oversikten, er opp til brukerne av nettstedet, oppgir Murder Map. Bilde: murdermap.co.uk
15. sep. 2010 - 09:09

Nettstedet Murder Map vekker oppsikt ved å sammenstille offentlig tilgjengelige data fra politiet og domstolene.

Mordkart

Her kartlegges alle mord som skjer i London. Et interaktivt kart viser detaljer om hvem som ble drept, hva slags mordvåpen som ble benyttet, når det skjedde og ikke minst hvor.

Uhyggelig, ja visst, men like fullt et eksempel på hva som er mulig å få til når data finner vei ut på nettet og blir kombinert med andre ressurser - som kart i dette tilfellet.

- Ved å samle dette på ett sted og gjøre det fritt tilgjengelig håper vi å gi bedre innsikt i denne mest destruktive av menneskers handlinger, heter det på nettstedet.

Jack the Ripper

Målet med prosjektet er dessuten å kartlegge alle drap helt tilbake til tiden da seriemorderen Jack the Ripper herjet i Londons gater på slutten av 1800-tallet.

Andre eksempler er det spektakulære spiondrapet på forfatteren Georgi Markov. Han ble ble myrdet av bulgarsk hemmelig politi i samarbeid med KGB i 1978. Mordvåpenet? En paraply innsatt med giften Ricin.

På sikt tar Murder Map mål av seg å legge inn detaljer om alle mord i hele Storbritannia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.