BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visma på bedringens vei

Torsdag ble en skikkelig opptur for IT-selskapene på Oslo Børs, der IT-indeksen endte 24,91 poeng over onsdagens sluttnotering. En god dag ble det også for Visma som overrasket markedet med gode kvartalstall, mens resultatene i PC-Systemer førte til ny nedgang.

Eirik Flaa
16. okt. 1997 - 20:20

Etter at det onsdag ble kjent at prisveksten i USA var lavere enn forventet, ble det ny toppnotering for totalindeksen torsdag. Totalen steg med bortimot 15 poeng, mens den overfølsomme IT-indeksen steg med hele 24,91 poeng til 1315,31 poeng.

To IT-selskaper, Visma og PC-Systemer, kom med kvartalstallene onsdag, men mottakelsen var blandet. Til tross for et relativt solid resultat, måtte PC-Systemer notere seg en nedgang på én krone til 17 kroner.

- PC-Systemer bekrefter nok en gang at de lever på høye marginer og vedlikehold. Resultatene i dag var som forventet, og nedgangen kom som et resultat av dårlig psykologi rundt aksjen, sier en analytiker til digi.no etter børsslutt. Analytikeren synes Visma er mer spennende. Selskapets leverte et positivt resultat for kvartalet isolert sett, for første gang på lenge.

- At aksjen ikke gikk mer enn 7,33 prosent på disse tallene skyldes at markedet vil se nøyere på hvor mye av tallene som virkelig skyldes forbedringer. Forøvrig synes jeg dette er en spennende aksje, sier analytikeren.

Ark kunne torsdag melde om at Getronics hadde kjøpt seg opp til 45 prosent i konsernet, og at de to selskapene har avsluttet due diligence-prosessen. Getronics vil fremsette ett pliktig tilbud på de øvrig aksjene i selskapet.

Oslo Børs åpnet ikke før klokken 12.50 i dag grunnet tekniske problemer, men omsetningen endte likevel på nesten 1,45 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.