BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vista-rabatt skal lokke i gang PC-salget

Microsoft vurderer nå rabatter på Vista for å redde høst-salget til PC-bransjen.

23. aug. 2006 - 08:37

PC-bransjen sitter på nåler om dagen - de mange utsettelsene av Vista kan torpedere PC-salget i høst, hvertfall i det svært viktige fjerde kvartalet.

Fjerde kvartal er blitt veldig viktig for IT-bransjen, for da bruker bedriftene opp IT-budsjettene sine. I tillegg kjøper privatkundene PCer til seg selv og hverandre.

Fordi det snart kommer en maskin med et nytt operativsystem, vil mange kunder utsette et innkjøp. Slår dette til, vil PC-bransjen rammes tungt i høst.

Microsoft skal allerede ha lovet innbytte-kuponger som gir rett til å kjøre Windows Vista på maskiner som kjøpes med Windows XP fra og med fjerde kvartal i år, altså fra 1. oktober. Dette hevder lekkasjer fra taiwanske produsenter.

Om PC-bransjen ikke er fornøyd eller krever mer, er ukjent, men Microsoft går nå til det uvanlige skritt å bekrefte at de "snakker med sine partnere" om et tilbud, men disse diskusjonene er ikke ferdig.

PC-bransjen presser åpenbart på for å redde PC-salget i høst, men for brede og store rabatter vil koste Microsoft dyrt.

Men selv ikke rabatt-kuponger eller løfte om gratis Vista når den kommer vil redde hele salget. Mange kunder vil synes det er tungt å installere et nytt operativsystem selv og heller utsette PC-kjøpet til de kan få en ferdig maskin. Det påpeker Stephen Bakeri overfor analyseselskapet NPD Group til Reuters.

En annen usikkerhetfaktor for PC-bransjen er hvor raskt bedriftskunder vil ta i bruk et helt nytt operativssystem. Analyseselskaper som Gartner har alltid rådet sine kunder til å vente med å ta i bruk et utestet Windows-versjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.