FORBRUKERTEKNOLOGI

Vista selger dårligere enn Windows Xp

Vista selger mye dårligere enn Windows Xp gjorde, ifølge nye tall fra butikksalget.

12. sep. 2007 - 08:32

Windows Vista er Microsofts nyeste operativsystem. Bedriftsutgaven ble tilgjengelig før jul i fjor, men operativsystemet ble ikke allment tilgjengelig før i slutten av januar i år.

I en kommende rapport fra det amerikanske analyseselskapet NPD, som CNet News har fått tilgang til, fremkommer tall som viser at Windows Vista selger mye dårligere enn hva Windows Xp gjorde de første seks månedene etter at det ble lansert.

Rapporten tar seg først og fremst av antall solgte Windows-lisenser i butikkene. Dette utgjør en mye mindre andel enn OEM-salget (Original Equipment Manufacturer) som skjer gjennom PC-leverandørene som leverer maskinene med Windows Vista forhåndsinstallert, og volumlisensieringspakkene som Microsoft-partnerne selger.

80 prosent av Microsoft inntekter fra klientutgavene av Windows kommer fra salget av nye maskiner med operativsystemet forhåndsinstallert. Microsoft mener derfor at butikk-salget ikke er representativt for hvordan det faktisk går med salget av Windows Vista.

- Nå kan ikke vi kommentere resultatene i en rapport vi ikke har sett, men vi er på rett spor i alle segmenter vi følger med på, sier Microsoft i et skriftlig svar til CNet News.

Ifølge den kommende rapporten fra NPD, skal Windows Vista-salget ha vært hele 59,7 prosent svakere enn hva som var tilfellet med Windows Xp da den ble lansert. Omsetningsmessig var ikke nedgangen like kraftig, men den var likevel 41,5 prosent lavere.

Til sammenligning viser den samme rapporten at salget av Office 2007 har gått dobbelt så godt som tilfellet var med Office Xp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.