Vista SP1 ytterligere utsatt for noen

Selv enkelte brukere av engelsk Windows Vista Ultimate kan måtte vente lenge på servicepakken.

Vista SP1 ytterligere utsatt for noen
Bilde:

Det har lenge vært klart at Service Pack 1 til Windows Vista vil rulles ut i to omganger. I første omgang vil den tilbys til brukere av de engelske, franske, tyske, japanske og spanske utgavene. Den neste runden, som vil inkludere blant annet den norske utgaven, vil skje noe senere. Microsoft Norge har antydet at det vil skje på forsommeren en gang.

    Les også:

Men selv enkelte brukere av de fem nevnte utgavene vil måtte vente på den andre omgangen. Dette skriver Microsofts Nick White i et nytt blogginnlegg.

En av funksjonene som bare tilbys i Windows Vista Ultimate, topputgaven av Microsofts operativsystem, er støtte for flere språkpakker. I Ultimate-utgaven kan man laste ned og installere alle de 36 språkene Vista utgis med. Har man for eksempel den engelske utgaven, kan man også tilby norsk språkdrakt til andre brukere av PC-en, dersom de ønsker det.

Problemet er bare det at SP1 for de andre språkene ikke er klar ennå. Dersom man har installert en språkpakke som ikke er blant de fem viktigste språkene, får man ikke installert SP1, uten først å avinstallere språkpakkene.

Enkelte brukere opplever også at det ikke er helt enkelt å fjerne språkpakkene. Dette gjengis i denne kommentaren i Microsoft Watch, hvor skribenten, Joe Wilcox, nå har begynt å lure på om det hviler en forbannelse over Windows Vista.

Microsoft har ikke sagt noe om når språkpakkene for SP1 vil komme. Det er nemlig ikke gitt at det vil skje samtidig som den norske versjonen av SP1.