FORBRUKERTEKNOLOGI

- Vista tiårets største fiasko

Topper listen over teknologiske bommerter, ifølge Time Magazine.

19. mai 2009 - 13:40

Time Magazine har satt sammen en liste over de ti siste årenes største teknologitabber.

Øverst på den lite flatterende listen troner Windows Vista. Drøyt to og et halvt år etter lanseringen kan operativsystemet bare skilte med en global markedsandel på 24 prosent. Til sammenligning har Windows XP 62 prosent og Apple 9 prosent, ifølge tall Time viser til.

Også Youtube får passet påskrevet med en femteplass på listen. Nettstedet er verdens største tjeneste for filmsnutter, men kaver fortsatt rundt og leter etter en levedyktig forretningsmodell. All båndbredden og lagringskapasiteten tjenesten forbruker gjør dessuten Youtube til et pengesluk.

Det er ifølge Time tvilsomt om Google noensinne får igjen for gigantinvestering de gjorde da de kjøpte virksomheten for 1,65 milliarder dollar i 2006.

Blant de øvrige tabbene på listen oppgis blant annet filmformatet HD-DVD, mobilprodusenten Palm, den amerikanske PC-produsenten Gateway Inc og satelittelefon-floppen Iridium.

Sistnevnte er for øvrig eneste oppføring som også nevnes i digi.nos egen gjennomgang av tekno-flopper fra fem år tilbake.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.