Nettleserhistorikk

Vivaldi skal gjøre nettleserhistorikken langt mer nyttig

Den norske nettleseren skal gjøre det enklere å finne fram til tidligere besøkte sider.

Den nye nettleserhistorikken i Vivaldi skal gjøre det enklere å finne tilbake til sider man har besøkt tidligere.
Den nye nettleserhistorikken i Vivaldi skal gjøre det enklere å finne tilbake til sider man har besøkt tidligere. (Bilde: Vivaldi)

Den norske nettleseren skal gjøre det enklere å finne fram til tidligere besøkte sider.

Den norske nettleseren Vivaldi har stort sett samme underliggende motor som Google Chrome, så det er i brukergrensesnittet at selskapet til Jon von Tetzchner må skille seg ut.

Så langt har mye av funksjonaliteten vært rettet mot brukere som ønsker mer kontroll over nettleseropplevelsen enn det de øvrige nettleserne tilbyr. Men nå kommer nettleseren med en forbedring som kan være nyttig for langt flere. 

Når man navigerer fra side til side i nettleseren, lagres opplysninger om disse besøkene i det som ofte kalles for historikken eller loggen. Denne gjør det mulig å finne tilbake til sider man tidligere har besøkt, men stort sett dreier det seg bare om en kronologisk liste som man kan søke i. 

I den nyeste versjonen av den norske nettleseren Vivaldi, som kom i dag, vises historikken på en langt mer visuell måte, støttet av statistikk og visuelle ledetråder. 

Nyttigere

– Vi ønsker å gjøre nettleserhistorikken nyttigere enn noen gang. I stedet for å måtte scrolle gjennom hundrevis av linjer, tilbyr Vivaldi en omfattende oversikt over historien, presentert på en visuell måte. Dette lar brukerne våre analysere sin nettaktivitet og hjelper dem med å finne det de leter etter, sier von Tetzchner i en pressemelding.

Problemet for mange når de søker etter en tidligere besøkt side, er at de ikke husker tittelen på siden og dermed hva de bør søke etter. 

I Vivaldi, fra og med versjon 1.8, kan man ved hjelp av en kalendervisning definere hvilket tidsrom man ønsker å lete i. Man kan dessuten filtrere søkene etter tittel, adresse og visninger. 

I tillegg til en kalendervisning over alle websidene man har besøkt, viser nettleserhistorikken i Vivaldi 1.8 statistikk over besøksaktiviteten.
I tillegg til en kalendervisning over alle websidene man har besøkt, viser nettleserhistorikken i Vivaldi 1.8 statistikk over besøksaktiviteten. Bilde: Vivaldi

I brukergrensesnittet for historikken får man også se diagrammer og kartlegginger over nettleseraktiviteten. All informasjonen lagres lokalt på enheten. 

Det er nå også mulig å se historikken i Vivaldis sidepanel. Dessuten kommer den nye versjonen av nettleseren med flere andre, mindre forbedringer, slik som flere muligheter ved valg av hvilke faner som skal kunne få spille av lyd. 

Vivaldi er så langt tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux.

Kommentarer (15)

Kommentarer (15)
Til toppen