VIZRT

Sendte ut fellesmail til Vizrt-kunder med knusende kritikk mot selskapet

Skjermdump fra fellesmailen.
Skjermdump fra fellesmailen. Foto: Skjermdump
28. mai 2018 - 10:41

«Vizrt har vært et flott sted å jobbe i åtte av de siste ti årene. De siste to årene har vært grusomme».

Slik starter mailen som ble sendt til en rekke kunder og ansatte i selskapet fra epostadressen orange@vizrt.com forrige uke. Det var NRK som først omtalte saken. 

Vizrt er blant Norges største IT-selskaper. De har 600 ansatte og leverer grafikkløsninger til digitale medier, særlig innen TV.

På kundelisten har de giganter som BBC, Fox, CNN og Sky. De har blant annet stått bak grafikken til dekningen av OL i London og presidentvalget i USA.

«Utvikling har stoppet opp»

I 2014 ble selskapet kjøpt opp av svenske Nordic Capital Fund, og våren 2015 var overtakelsen et faktum. Det er etter dette problemene skal ha begynt å dukke opp.

I eposten beskyldes de nye eierene for å forsøke å skvise selskapet for å få det til å se mest mulig lønnsomme ut på papiret i påvente av et videresalg.

«All utvikling har stoppet opp for nåværende produkter. Det blir ikke laget nye funksjonalitet og bugs blir ikke rettet. Klager fra kundene og forslag til designendringer ignoreres».

NRK har fått tilgang til hele eposten, som kan leses her

«Vi har økt investeringene»

Nettstedet har kontaktet selskapet selv med en rekke spørsmål, som Vizrt i stor grad har unngått å svare på. I en generell uttalelse sier de følgende:

«Vizrt vil vanligvis ikke kommentere på denne typen epost og uttalelser, men måten utvikling beskrives på her, er svært unøyaktig. Faktum er at vi har økt vår investering i utvikling, år for år, og vi kommer til å fortsette å investere på høyt nivå slik at vi kan levere verdens beste produksjonsverktøy til kundene våre».

Eierne, Nordic Capital Funds, har dette å si om saken:

«Vi har varit i kontakt med Vizrt som informerade oss om att det gått ut ett spam-mail till kunder under natten med ett antal ogrundade påståenden som du också refererar till nedan.

Vi betraktar som sagt detta som uttalanden utan någon grund och spam, och vi kommer inte ge några kommentarer eller bemöta den typen av ärenden».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.