BEDRIFTSTEKNOLOGI

VMware slår et slag for Suse Linux

Kan være et tegn på et mulig kommende oppkjøp av Novell, sier Gartner.

14. juni 2010 - 14:47

Novell og VMware har kunngjort at de har utvidet sitt samarbeid omkring VMwares virtualiseringsteknologi og Suse Linux.

Suse Linux har siden juni 2008 hatt støtte for VMware VMI (Virtual Machine Interface) i Linux-kjernen. Nå er partene enige om en OEM-avtale der VMware blir distributør for Suse Linux Enterprise Server (SLES) og standardiserer sine dedikerte virtuelle maskiner («virtual appliances») på dette systemet.

Avtalen innebærer blant annet at kunder som ønsker å kjøre Suse Linux i virtuelle maskiner under VMware vSphere får en support- og oppdateringsavtale som omfatter både Suse Linux og vSphere, levert gjennom VMware. Det skal føre til reduserte kostnader og kompleksitet, heter det.

Ordningen skal også gi anledning til å flytte SLES-baserte oppgaver gjennom nettskyen.

Gartner-analytiker Richard Jones tolker avtalen dels som et skritt fra VMwares side for å redusere sin avhengighet av Microsoft. Han peker på at 80 prosent av alle VMware-baserte virtuelle maskiner i dag kjøres under Windows, og at Microsoft har til hensikt å kapre disse til sin egen hypervisor Hyper-V. Han mener det er logisk at VMware utvider sin avtale med Novell og satser på bevegelighet i nettskyen.

I sin blogg forklarer Jones at Novell, i motsetning til Red Hat, har avstått fra å skaffe seg egen virtualiseringsteknologi.

Jones peker videre på at den nye OEM-avtalen med Novell peker mot et mulig oppkjøp av Novell fra VMware.

Han argumenterer med at Novell er et åpenbart overtakelsesobjekt, og at selskapet, utenom Suse Linux, besitter mye fin teknologi innen ID-håndtering og automatisert, regelbasert drift, to felter som er svært interessante for alle som ønsker å ekspandere til nettskyen, slik VMware åpenbart vil.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.