RESULTATERFINANS

Vodafone-sjef tror mobil-raidet lykkes

Chris Gent leder Europas største mobilselskap, men vil lede et enda større mobilselskap. Derfor la han inn et bud på Mannesmann før helgen som slår alle fusjonsrekorder innenfor telebransjen. Han mener sjansen for å lykkes i oppkjøpsraidet mot Mannesmann er mellom 50 og 60 prosent.

Frode Eriksen
22. nov. 1999 - 15:52

Og det bør han saktens gjøre når han legger fram et bud på over 1000 milliarder kroner, eller et sted mellom 1013 og 1088 milliarder kroner som var spriket norske medier opererte med på kjøpssummen.

Gent benyttet helgen til å snakke med tyske aviser for å kommunisere ut sitt budskap til Mannesmanns eiere om at budet Vodafone har kommet med er "veldig bra". Budet består av bare aksjer nærmere bestemt 53,7 Vodafone-aksjer for hver aksje i Mannesmann.

Han sier til Frankfurter Allgemeine Zeitung at hans mobilselskap, som i vår kjøpte opp amerikanske AirTouch for "bare" drøye 400 milliarder kroner, har mellom 50 og 60 prosent sjanse for å lykkes.

Gent sier at det nå er opp til Mannesmanns eiere å avgjøre om budet er akseptabelt, og avviser samtidig planer om å kunne øke budet senere dersom dette budet blir avvist. Aksjonærene kan vente seg brev i posten i løpet av to-tre uker og med en 60 dagers tidsfrist, håper Vodafone på at minst 50 prosent av aksjonærene takker ja til tilbudet før midten av februar.

Mannesmanns toppsjef Klaus Eesser gir imidlertid ikke noe håp om støtte til budet, men sa i helgen at budet ville ha større sjanse for å lykkes dersom det også inkluderte penger, og ikke bare aksjer som i dag. Men Mannesmann-ledelsen er av den mening av selskapet er verdt mer, og vil uansett ikke støtte fusjonsforslaget før budet økes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra