Vokser kraftig og tjener godt

Affecto har løftet omsetningen kraftig etter fusjonen med Component Software i fjor.

Vokser kraftig og tjener godt

Affecto har løftet omsetningen kraftig etter fusjonen med Component Software i fjor.

Det norske selskapet Component Software fusjonerte med finske Affecto i fjor, kort etter at det norske selskapet ble børsnotert.

Affeecto jobber med Business Intelligence (BI), datavarehus og det som kalles Corporate Performance Management (CPM). De har nå 1140 ansatte, hvorav 600 er konsulenter som jobber med Business Intelligence.

Nå forteller selskapet om kraftig økonomisk fremgang. Omsetningen har økt med 91 prosent, og selskapet tjener samtidig gode penger.

Selskapet omsatte for 33,6 millioner euro i årets første kvartal, noe som var en vekst på hele 91 prosent fra samme kvartal i fjor. Det var imidlertid før fusjonen med norske Component Software. Den organiske veksten lå på 16 prosent.

- Dette er ytterligere en bekreftelse på at Affecto har inntatt og vil forsterke posisjonen som den ledende aktøren i Norden og Baltikum innen Business Intelligence området. Det er ganske enestående i vår bransje og også ellers at en stabil vekst som det vi har hatt de senere år lar seg kombinere også med stabilt gode marginer, sier Håvard Ellefsen, administrerende direktør for Affecto i Norge.

Overskuddet endte på 2,9 millioner euro, mot 2 millioner for et år siden.

- Etterspørselen etter Business Intelligence tjenester og programvare er fremdeles svært god, og vi ser ingen tegn på stagnasjon, sier Ellefsen.

    Les også:

Til toppen