RESULTATERFINANS

Voldsom brann i minnefabrikk

Prisene stiger kraftig.

Minneprisene gjør et byks etter at brann stopper en av fabrikkene til SK Hynix.
Minneprisene gjør et byks etter at brann stopper en av fabrikkene til SK Hynix. Bilde: Bloomberg/Getty Images/Getty Images/All Over Press
6. sep. 2013 - 15:11

Prisen på minnebrikker brukt i pc-er og smarttelefoner spratt opp 19 prosent, etter at det brøt ut brann på en minnefabrikk i Kina, skriver Bloomberg.

Lokale medier har publisert bilder som viser tykk, svart røyk veltende ut av anlegget til sørkoreanske SK Hynix, verdens nest største minneprodusent bak Samsung.

En person fikk mindre skader, men ellers skal viktig produksjonsutstyr ikke ha blitt ødelagt, ifølge Reuters. Fabrikken som brant ligger i den kinesiske kystbyen Wuxi, ikke langt fra Shanghai.

– Vi håper å kunne gjenoppta produksjonen i løpet av kort tid, slik at forsyningene ikke blir vesentlig skadelidende, sier en talsmann for selskapet.

Venter økte priser

Ikke alle ser like lyst på situasjonen.

– Det kommer til å ta minst et halvt år før SK Hynix får ryddet opp på branntomta og satt i stand et ødelagt renserom. Hendelsen vil trolig føre til økte priser på DRAM til pc og mobil gjennom hele fjerde kvartal, opplyser analyseselskapet TrendForce i en melding.

Hynix leverer 30 prosent av verdens minnebrikker. Med full stans i produksjonen ved Wuxi-anlegget, der de fremstiller 40-50 prosent av DRAM-brikkene sine, så er det klart at konsekvensene merkes.

Hendelsen minner oss om det kraftige prishoppet på harddisker etter en flom i Thailand i 2011 som la en rekke fabrikker under vann.

Aksjekursen til SK Hynix falt 3,7 prosent på Seoul-børsen i dag, mens den amerikanske konkurrenten Micron gjorde et tilsvarende byks oppover og nådde sitt høyeste nivå på nesten syv år, ifølge Bloomberg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.