UTVIKLING

Voldsomme pc-krav fra ny Android

Man bør ha et virkelig et solid «jern» for å kompilere Ice Cream Sandwich.

Kildekoden til Ice Cream Sandwich-utgaven av Android er langt større enn forrige utgave av kildekoden som ble utgitt, den som tilhører Gingerbread.
Kildekoden til Ice Cream Sandwich-utgaven av Android er langt større enn forrige utgave av kildekoden som ble utgitt, den som tilhører Gingerbread. Bilde: Googles Android-kanal på YouTube
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. okt. 2011 - 08:25

Kildekoden til Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) har ennå ikke blitt utgitt, men Jean-Baptiste M. «JBQ» Queru, programvareutvikler i Google og tilknyttet Android Open-Source Project (AOSP), har skrevet i en melding i nyhetsgruppen Android Building for forberede interesserte utviklere på hva som kommer.

Ifølge Queru er ICS en mye større utgivelse enn tidligere Android-utgaver. Dette setter store krav til maskinvaren som skal kompilere kildekoden. Queru mener at man jevnt over kan si at alt i ICS i AOSP er dobbelt så stort som det var for Gingerbread-utgaven av Android (2.3).

For å begynne, må man laste ned 6 gigabyte med data. Det vil kreve mellom 25 og 80 gigabyte med harddiskplass å kompilere kildekoden, avhengig av konfigurasjon. Men også dette vil kunne være altfor lite dersom man for eksempel skal lage ulike forgreninger eller planlegger å gjøre egne endringer i kildekoden.

Queru anbefaler at man har minst 16 gigabyte med RAM i maskinen man benytter – helst mer. Dersom man har mindre, vil det kunne være en stor fordel om man benytter en SSD i stedet for en harddisk.

Selv har Queru benyttet en Intel-basert arbeidsstasjon med to firekjerne prosessorer klokket til 2,4 GHz og 24 gigabyte med RAM, men ingen SSD. Da har det tatt mer enn 5 timer med CPU-tid for å utføre et enkelt bygg. Men fordi systemet har flere kjerner og prosessorer, tok det i praksis drøyt 25 minutter å gjennomføre kompileringen og byggingen.

Queru opplyser at det er sikrest å satse på 64-bit Ubuntu 10.04 eller MacOS 10.6 med XCode tre når man skal gjøre denne jobben.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.