Vollvik reddes av TeliaSonera

Flytter Ludo Mobil-brukere fra Ventelo innen kort tid.

Vollvik reddes av TeliaSonera
Bilde:

Etter det digi.no erfarer vil Idar Vollvik og Ludo Mobil tar med alle kundene over til TeliaSonera sitt nett. Svenske TeliaSonera eier NetCom og Chess i det norske mobilmarkedet. Onsdag får Ludo Mobil sine kunder denne sms-meldingen:

    Les også:

«Jippi! Du er trygg, kjære Ludo-kunde! Løsning er på plass, og du vil få summetone fra ny nettleverandør. Du vil motta informasjon om kort tid om hvordan dette blir gjennomført i praksis. Men vær trygg – Ventelo-saken vil ikke få noen innvirkning på din mobiltilgang! Idar/Ludo mobil»

Det er Vollvik selv som sender en kopi av meldingen som går ut til kundene i løpet av onsdag til digi.no. Men Vollvik vil ikke bekrefte om selskapet flytter over TeliaSonera.

Men TeliaSonera i Norge bekrefter at Ludos kunder får ny nettleverandør.

– TeliaSonera og Ludo er i en prosess som vil sikre Ludo-kundene mobiltilgang. Mer informasjon kommer i morgen, sier NetComs kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus til digi.no. Da vi snakket med Vederhus onsdag formiddag ville han ikke gi noen kommentar.

Krangel

Ludo Mobil og teleselskapet Ventelo har kranglet høylytt de siste ukene om et pengekrav. Ventelo, som leier linjer til Ludo Mobil, har ikke mottatt tilstrekkelig betaling og bestemte derfor å begjære Vollviks mobilselskap konkurs samt kaste selskapets kunder ut av sitt nett.

Men etter en del forhandlinger ble Ludo og Ventelo enige om en avtale. Denne gav Ludo frem til 16. februar på å betale 20 millioner kroner. Men da ingen penger var på konto denne dagen varslet Ventelo at konkursbegjæringen ble opprettholdt og at Ludo Mobil sine kunder måtte finne seg en ny operatør.

Den 29. februar vil Ventelo stenge Ludo Mobil sine kunder ute av nettet. Innen denne datoen må altså alle Ludo-kunder ha overført sitt abonnement.

Lav profil

Dette skjedde før helgen og Idar Vollvik har ikke gitt noen kommentarer utover meldinger på Ludos Facebook-sider om at de vil finne en løsning. Etter det digi.no kjenner til har Ludo Mobil vært i intense forhandlinger med TeliaSonera, som i Norge eier NetCom og Chess, for å benytte deres nett.

Onsdag ettermiddag skal partene ha blitt enige om en løsning som innebærer at nye sim-kort blir sendt ut til Ludos kunder straks.

Det er ikke første gang Vollvik har forhandlet med svenskene. Han solgte nemlig sitt første mobileventyr, Chess, til nettopp TeliaSonera for 2,4 milliarder kroner i 2005.

Telenor snudde i siste sekund

Idar Vollvik og Ludo har lenge forsøkt å selge kundebasen i mobilselskapet. Som digi.no kunne avsløre tidligere i vinter var Telenor nesten klare til å kjøpe, men snudde i siste sekund.

Kort tid etter at Telenor kastet kortene bestemte Ventelo seg for å begjære selskapet konkurs etter at Ludo hadde brukt deres nett uten å betale.

Vil betale Ventelo

Digi.no får tak i Idar Vollvik onsdag ettermiddag, etter at han har sittet i lange forhandlinger om en løsning. Han vil ikke fortelle noe om forhandlingene med TeliaSonera. Dette vil bli presentert på en pressekonferanse i Bergen torsdag klokken 10.

– Men det gjenstår fremdeles et pengekrav fra Ventelo på 20 millioner kroner. Vil dere betale det?

–Det er absolutt intensjonen. Vi har jobbet parallelt med det samtidig som vi har prøvd å få på plass en ny leverandør. Men vi tar sikte på å ha detaljene klare i løpet av de nærmeste dagene, sier Vollvik til digi.no. han forteller at de har en grei dialog med Ventelo og at «selvsagt skal dem få oppgjør».

Vollvik forteller også at interessen fra media det siste døgnet har vært ekstremt.

– Man skulle jo tro det var lønnsoppgjøret til to millioner mennesker. Det har vært journalister på tråden hvert annet sekund, sier Vollvik til digi.no.

Den enorme medieinteressen har også gjort prosessene selskapet har vært inne i, og forhandlingsklimaet, vanskelig forteller tele-gründeren til digi.no.

    Les også: