BEDRIFTSTEKNOLOGI

VR kommer til weben

Mozilla lover nettet i tre dimensjoner.

Bilde fra en demo som er tilgjengelig i MozVR.
Bilde fra en demo som er tilgjengelig i MozVR. Bilde: Mozilla
12. nov. 2014 - 14:42

Mozilla er virkelig i en kreativ modus nå som Firefox-nettleseren feirer ti år. Ikke bare har organisasjonen sluppet en nettleser designet spesielt for utviklere, de kommer nå også med et nettsted som fokuserer på virtuell virkelighet og teknologiene rundt dette.

Mozilla kom tidligere i år med en eksperimentell versjon av Firefox med støtte for Oculus Rift-headsettet, slik at utviklere kunne eksperimentere med virtuell virkelighet på weben.

Nå tar Mozilla det er par skritt videre. Først og fremst lanserer de en nettside kalt MozVR.com, og denne skal brukes til å vise frem eksperimentell utvikling, dele ressurser, og gi støtte til andre utviklere.

Grensesnittet i MozVR. <i>Bilde: Mozilla</i>
Grensesnittet i MozVR. Bilde: Mozilla

Hele nettsiden er designet til å være en VR-opplevelse, og krever dermed at man bruker en nettleser som støtter VR, samt Oculus Rift-brillene.

Den relevante nettleseren er altså en egen Firefox-versjon som må lastes ned separat.

Mozilla påpeker flere interessante momenter med MozVR - navigasjonen er sømløs, og man skal kunne bevege seg gjennom sidene uten «friksjon». Menyer og lasteskjermer dukker opp som visuelle elementer som ikke skal være plagsomme, og kan enkelt fjernes. Å klikke på lenker skal være som å teleportere seg fra en opplevelse til en annen, uten at det kreves noen plugins eller andre tillegg.

Det er flere demoer allerede tilgjengelige: Fra flyturer over landskapsområder, dokumentarer filmet i Arktis, et talkshow i VR til kunstprosjekter og lignende.

Mozilla lover at nettstedet skal fungere med andre headsett enn Oculus Rift på sikt, og det skal også være mulig å bruke tjenesten med VR-aktiverte versjoner av Chromium-nettleseren.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.