BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vraker Windows 7 til nettbrett

Lenovo sier det som det er: - OSet egner seg ikke.

21. okt. 2010 - 13:35

Som de fleste andre PC-produsenter skal også Lenovo lage nettbrett – for å ta opp konkurransen med Apples iPad.

Lenovo klargjorde denne uken hvilket operativsystem de vil satse på. Og kanskje minst like interessant: Hvilket som overhodet ikke egner seg.

Windows 7 er veiet og funnet for lett, eller snarere for tungt og uegnet for nettbrett.

Venter på Android

Android seiler opp som operativsystemet den kinesiske PC-leverandøren vil bruke på berøringsfølsomme tavlemaskiner, men ikke hvilken som helst versjon.

Den nyeste utgaven, Android 2.2 med kodenavn «Froyo» ønsker de ikke å satse på. I stedet venter de på neste store Android-utgivelse, med kodenavn «Honeycomb». Honeycomb vil være spesielt utformet med tanke på nettbrett, ifølge PCmag.

- Et Lenovo-brett basert på denne versjonen kan komme for salg tidligst neste sommer, sier Lenovo-sjef Rory Read til det amerikanske teknologinettstedet.

- Windows 7 er uegnet

På samme tid avslører Lenovo at de vraker planene om å satse på Windows 7 som operativsystem på nettbrett.

Lenovo-sjef for ny teknologi, Howard Locker, la ikke fingrene imellom da han forklarte hvorfor.

- Utfordringen med Windows 7 er at det er basert på samme paradigme som i 1985. Det har faktisk et brukergrensesnitt som er optimalisert for mus og tastatur. Det må være optimalisert for fingerberøring.

Locker medgir samtidig at selv om muligheten med fleroppgavekjøring i Windows er en god ting, er dette ingen fordel for mobile enheter med tanke på batterilevetid.

- Selv om både iOS og Android har en form for multitasking, så håndterer de begge dette annerledes enn Windows 7, påpekte Lenovo-sjefen ifølge PCmag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.