BEDRIFTSTEKNOLOGI

VSAT brekkstang i Øst-Europa

Ved hjelp av VSAT-tjenester markerer Telenor Satellite Services seg på markedet for satellittkommunikasjon i Tsjekkia og Slovakia. Den slovakiske staten vil kjøpe satellittjenester for 230 millioner kroner de neste fem årene for å binde sammen 90 ulike kontorer.

Frode Eriksen
19. mai 1998 - 15:16

VSAT-nettet vil distribuere en rekke statlige tjenester, blant annet folkeregistret. Avtalen som den slovakiske staten vil inngå med Telenor Satellite Services, må godkjennes i styret i Telenor International neste måned før leveringen kan starte.

Telenor jobber med satellittjenester i flere øst-europeiske land, og har allerede kundelister som blant annet inkluderer det slovakiske politiet med 110 kontorer, som har stått på kundelisten i to år. I tillegg leverer Telenor VSAT-tjenester til den tsjekkiske staten.

De siste fem årene har Telenor tatt over 60 prosent av markedet for satellittkommunikasjon i Tsjekkia, mens selskapet sørger for nesten 70 prosent av Slovakias internasjonale Internett-trafikk. For å følge opp veksten i markedet åpnet Telenor en uplink-stasjon i Bratislava i januar, som blant annet distribuerer sju TV-kanaler til 700.000 husstander i de to republikkene.

Satellitten Thor III, som etter planen skal skytes opp natt til 10. juni norsk tid, vil ytterligere være med på å styrke Telenors posisjon i Øst-Europa med ytterligere kapasitet og muligheter for digital kringkasting.

Mye av Telenors satsing i Øst-Europa er finansiert gjennom Utenriksdepartementets Øst-Europa-program.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.