BEDRIFTSTEKNOLOGI

Web-TV-mobil fra Nokia

Trodde du Samsungs MP3-telefon var månedens duppeditt? Tro om igjen: Finske Nokias nye "konsept-dings" MediaScreen kombinerer TV-, Internett- og mobiltelefonteknologi i én pakke.

Øystein Kvistad
31. aug. 1999 - 01:27

MediaScreen vakte betydelig oppmerksomhet da den første gang ble presentert under en pressekonferanse på den internasjonale mediemessen Funkausstellung (IFA) i Berlin fredag.

Den nye "må-ha-dingsen", som foreløpig bare er på pilotstadiet, gjør det mulig å benytte mobiltelefonen til å følge digitale (jordbundne) TV-sendinger, såkalte DVB-T-sendinger, samtidig som brukeren kan surfe på Internett, sende og motta elektronisk post og lytte til radiosendinger med digital lydkvalitet.

- Denne prototypen er et konkret eksempel på Nokias mål om å gjøre Internett tilgjengelig for alle sammen, uansett hvor i verden en måtte befinne seg, sier Dr. Helmut Stein, Senior Vice President i Nokia Multimedia Terminals, i en pressemelding.

Nokia har utviklet MediaScreen som en del av DVB@air, et joint venture med det tyske kringkastingsselskapet ZDF og Deutsche Telekom.

Mange vil sikkert mene at MediaScreen virker som en god idé. Det kan godt være, men ettersom stadig mer avanserte mobilløsninger som dette entrer markedet, er det en forutsetning for deres kommersielle suksess at Nokia og selskapets konkurrerende leverandører etter hvert også kommer opp med nye batteriløsninger som gjør at vi slipper å måtte sitte med den trådløse enheten fastplugget i veggen for å få nok strøm til å drifte alle finessene...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.